La începutul lunii, citam surse apărute în presă care spuneau că Slack este în așteptarea unei finanțări. Astăzi, compania a anunțat încheierea unei noi runde de investiții, care i-a adus 427 de milioane de dolari, ceea ce crește valoarea companiei la 7,1 miliarde de dolari. Această rundă a fost condusă de Dragoneer Atlantic Group și General Atlantic, cu participarea altor investitori, inclusiv cei deja existenți, relatează publicația Business Insider, citând un comunicat lansat de Slack.

Suma totală a investițiilor de până acum se ridică la 1,27 miliarde de dolari. Ultima rundă a fost în luna septembrie, fiind condusă de SoftBack, când Slack a primit 250 de milioane de dolari, la o evaluare de 5 miliarde de dolari.

Potrivit comunicatului, compania are 8 milioane de utilizatori activi și 70.000 de echipe plătitoare, aproape cu 50% mai mult decât anul trecut.

Recent, Slack a cumpărat din competitori pentru a-i câștiga pe programatori. La o evaluare de 7,1 miliarde de dolari, Slack devine un competitor important și își consolidează poziția pe piață și complică lucrurile pentru marile companii care și-au arătat intenția de a o cumpărat, inclusiv Amazon, mai remarcă publicația.