Cardul de vacanță Turist Pass poate fi folosit pentru a achiziționa pachete turistice în România, dintr-o rețea extinsă și dedicată de hoteluri, pensiuni și agenții de turism.

Cardul de vacanță contactless Turist Pass este emis sub licența MasterCard Internațional și beneficiază de tehnologia CIP&PIN. Voucherele de vacanță sunt emise atât în format digital, cât și de hârtie și pot fi folosite în paralel pentru a cumpăra servicii de cazare, masă, agrement și tratament dintr-o rețea dedicată de hoteluri, pensiuni și agenții de turism.

Toate destinațiile disponibile pot fi identificate cu ușurință cu ajutorul aplicației pentru mobil Card Sodexo România, aceeași aplicație pe care o folosesc utilizatorii cardurilor de masă. Cardul Turist Pass poate fi folosit în locațiile partenere ale Sodexo, care sunt dotate cu terminal POS și autorizate de Ministerul Turismului. Tot cu ajutorul aplicației, utilizatorii pot beneficia de oferte dedicate, pot verifica oricând soldul disponibil și istoricul tranzacțiilor. În plus, utilizatorii aplicației Card Sodexo România pot beneficia de oferte promoționale în unele locații partenere.

”Industria tichetelor valorice din România a făcut progrese în ceea ce privește diversificarea gamei de soluții și digitalizarea sistemului, iar angajații, mai ales cei din noua generație, apreciază această tendință. Crearea unui pachet salarial care include beneficii extra-salariale diverse crește șansele de atingere a obiectivelor de recrutare și de employer branding. O companie care are în vedere crearea unui echilibru între viața personală și profesională a angajaților, prin acordarea unui beneficiu care să susțină financiar vacanțele, își sporește șansele de a atrage cei mai buni candidați de pe piață și de a-i motiva pe cei care fac deja parte din companie”, spune Sven Marinus, CEO Sodexo Benefits & Rewards Services România.

Beneficii pentru angajat și angajator

Voucherele de vacanță în format electronic sunt o soluție modernă și avantajoasă de motivare: efortul logistic de distribuție personală a tichetelor este eliminat și sunt 100% deductibile. Acestea sunt apreciate mai ales în perioada de planificare a concediilor, datorită ofertelor speciale și listei generoase de destinații disponibile. Spre deosebire de oferirea aceleiași sume nete în bani, compania face o economie de 37% la bugetul destinat angajatului.

Suma cu care este alimentat Cardul Turist Pass este valabilă un an, iar acesta poate fi alimentat de mai multe ori. Acest beneficiu poate fi oferit atât angajaților din sistemul privat, care pot primi până la 11.400 de lei anual, cât și celor care lucrează în instituții publice. Instituțiile publice le pot oferi angajaților vouchere de vacanță între 1 iulie 2017 și 30 noiembrie 2018. Cei din urmă pot fi recompensați anual cu până la 1.450 de lei pentru vacanță.

Una dintre provocările specialiștilor HR este de a alege cele mai bune soluții pentru a-i motiva și pentru a-i recompensa pe angajați. Pe o piață a muncii extrem de competitivă și dinamică, beneficiile extra-salariale, care ajută la crearea unui echilibru între viața personală și profesională au un rol important în alegerea locului de muncă.

”Cardul de vacanță Turist Pass stimulează turismul local, iar utilizatorii vor descoperi locații de poveste din România. Fie aleg să meargă la munte, la mare sau în city-break-uri, cu siguranță vor reveni cu forțe proaspete la birou, după ce au petrecut timp de calitate alături de cei dragi. Cred că angajații motivați le oferă clienților servicii de calitate și contribuie la creșterea profitului companiei. În 2017, voucherele de vacanță au fost printre cele mai accesate beneficii extra-salariale și au fost oferite în special de angajatorii din industria distribuției de bunuri, energie, transport, FMGC și auto”, spune reprezentantul Sodexo Benefits & Rewards Services România.