Aceasta este prima competiție regională de pitching ce se desfășoară online, iar startup-urile interesate pot aplica până pe data de 21 mai.

”Ecosistemele globale și regionale de startup-uri au o extindere masivă. De aceea este foarte greu să ții pasul cu toate evenimentele de pitching care au loc. Din acest motiv, am decis să ducem această competiție în mediul online. În acest mod, startup-urile economisesc bani și timp, beneficiind totuși, de oportunitățile pe care le oferă prezentarea proiectelor la care lucrează”, spune Ewa Chronowska, președintele CEE Business Angels Network și fondatorl Vestbee.

Ediția din acest an a CEE Startup Challenge va include cele mai promitățoare startup-uri din domenii precum energie și cleantech, smart cities, fitnech, big data, industrie.

Câștigătorii competiției vor avea acces la investitori din întreaga lume, suport pentru dezvoltarea afacerilor de la mentori chiar și din Silicon Valley. Cea mai bună echipă va primi chiar și un premiu în valoare de 50.000 de euro.

De asemenea, până pe 22 aprilie sunt deschise înscrierile și pentru Global Pitch, o altă competiție online de pitching, iar primele 100 de startup-uri care merg mai departe în cadrul competiției vor fi anunțate pe data de 4 mai. Pe 16 mai vor fi anunțate cele 15 startup-uri finaliste, iar pe 22 mai acestea vor susține, tot online, pitch-ul final.

Dacă vreți să aflați cum puteți face un pitch bun, citiți acest material și vedeți modelul propus de cei de la Y Combinator.