Însă, de cele mai multe ori talentul este „lustruit” cu celebritate. Are și România astfel de programatori de calibrul lui Zuckerberg sau Larry Page? Iar pentru cunoscători: genii precum Linus Torvalds (creatorul Linux), Anders Hejlsberg (creatorul Turbo Pascal) sau Jeff Dean (creierul din spatele algoritmului de indexare al Google)?

Răspunsul este categoric da și probabil chiar și mai talentați, însă comunitatea românească de coderi este încă la început, iar societatea încă nu este obișnuită să caute „vedete” în această industrie.

În contextul în care piața locală se îndreaptă cu pași rapizi spre a deveni un hub informatic, cu sute de firme care angajează programatori talentați, wall-street.ro și ING Software Development Center își propun prin lansarea platformei Oamenii din Spatele Codului (OSC) să aducă în lumina reflectoarelor programatorii de care ar trebui să ne mândrim.

Platforma OSC este despre acești programatori valoroși, a căror meserie este și hobby și care preferă să rămână în țară și să creeze ... nu doar linii de cod, dar și valoare adăugată în economie.

Și pentru că un programator bun trebuie să se reinventeze din când în când, să țină pas cu tehnologiile și noutățile din industrie, pe platforma Oamenii din Spatele Codului vei găsi sfaturi pentru cariera în programare, tendințele de care ar trebui să ții cont, provocări intelectuale (quiz-uri și exerciții de programare), dar și poveștile din spatele unor coderi cu adevărat geniali.

Citește totul pe site-ul wall-street.ro.