Era împodobit cu douăsprezece pietre prețioase care corespundeau celor douăsprezece triburi ale lui Israel și reprezentau în același timp atât cele douăsprezece semne ale zodiacului, cât și cele douăsprezece luni ale anului.

Deoarece nu este deloc ușor de stabilit fără cunoștințe științifice adecvate sau fără cunoștințe de gemologie, ce diferență există între pietrele prețioase și semiprețioase de aceeași culoare, să știi că pietrele nu au fost întotdeauna clasificate în funcție de speciile lor minerale. Și deoarece la un moment dat, pe baza corespondenței culorii, mai erau cunoscute diferite pietre prețioase sub același nume, astăzi este oarecum incert care erau exact pietrele prețioase așezate pe pieptarul lui Aaron. Acest lucru a dat naștere unei serii de liste diferite de pietre corespondente cu semne zodiacale.

Poți alege o bijuterie care să conțină piatra sau pietrele lunii de naștere, cu ocazia unei zile de naștere, a unei aniversări sau a oricărui alt eveniment semnificativ precum Crăciunul. Și să știi că nu este nimic deplasat să oferi domnilor bratari barbati ce au asemenea pietre. Ele pot să aducă noroc și să protejeze persoana care poartă o asemenea brățară. În funcție de lună, să aruncăm o privire rapidă asupra puterii și energiei oferite de pietrele specifice fiecărei luni:

Piatra lunii ianuarie

Granat - O piatră superbă, cu mai multe culori. Toate aceste pietre au aceeași structură cristalină, dar diferă semnificativ în compoziția lor chimică, în proprietățile lor fizice și în culoarea lor. Piatra are o mare varietate de culori precum albastru, verde, portocaliu, roșu și galben.

Piatra lunii februarie

Ametist - Una dintre cele mai vechi pietre prețioase din lume. Ametistul, o varietate violetă de cuarț, are o istorie lungă și excepțională. A fost folosit pentru a crea bijuterii încă din epoca preistorică. Acest lucru face ca ametistul să fie una dintre cele mai longevive pietre prețioase din lume! Prin urmare, nu este de mirare că există o multitudine de legende și tradiții legate de acesta.

Piatra lunii martie

Acvamarin - O piatră cu culorile mării. Nicio piatră prețioasă nu este atât de strâns legată de mare precum acvamarinul. Culorile sale, care variază de la albastru deschis la albastru închis, și corpul său strălucitor amintesc de un ocean cu ape cristaline. Așa se explică numele acestei bijuterii, care derivă din latinescul „aqua marina” care înseamnă „apă de mare”. Acvamarinul aparține familiei de minerale Beril și, prin urmare, este direct legat de Smarald, Heliodorus, Morganit și Beril roșu.

Piatra lunii aprilie

Diamant - Regele pietrelor prețioase. Diamantele sunt, fără îndoială, cele mai faimoase și iubite pietre prețioase din lume. În multe părți ale lumii, inelele cu diamante sunt cadoul clasic de nuntă sau de logodnă. Pentru asta și pentru multe altele, diamantele sunt cele mai importante pietre prețioase din lume până în prezent.

Piatra lunii mai

Smarald - Focul verde al lumii pietrelor prețioase. „Smaragdos” este un cuvânt grecesc care ar putea fi tradus ca „piatra prețioasă verde”. De fapt, numele Smaraldului amintește de cea mai elegantă nuanță de verde din lumea pietrelor prețioase. Cele mai căutate sunt exemplarele cu o strălucire mare, cunoscută și sub denumirea de „foc verde”.

Piatra lunii iunie

Alexandrit - Această varietate specială de Chrysoberyl este „cea mai tânără” dintre pietrele din iunie. Alexandritul a fost de fapt descoperit la sfârșitul secolului al XIX-lea și, potrivit unei legende, chiar după ziua de naștere a țarului Alexandru al II-lea, în 1830. Alexandritul este bine cunoscut și dorită datorită irizațiilor sale de neegalat.

Piatra lunii iulie

Rubin - Pasiune sub formă de bijuterie. Cuvântul latin „ruber” dă naștere uneia dintre cele mai cunoscute pietre prețioase din lume și înseamnă în mod natural „roșu”. Rubinul a însoțit omenirea de aproximativ 2500 de ani și este recunoscut drept unul dintre cele 4 pietre prețioase importante: celelalte sunt Diamant, Smarald și Safir. Popularitatea sa este ușor de verificat. De fapt, este suficient să întrebi orice persoană, chiar și neinteresată de bijuterii, ce ar putea fi o piatră prețioasă roșie. Vei observă că răspunsul va fi cel mai probabil rubin.

Piatra lunii august

Peridot - Cu siguranță nu este o coincidență faptul că Peridotul a fost desemnat ca piatră de naștere a lunii august. Există mai multe soiuri cu nuanțe diferite, începând de la verde pur printr-o combinație de nuanțe până la galben intens. Această combinație de culori deschise plăcute vă permite să vă lăsați gândurile libere pentru imaginație. La Peridot, ceea ce determină nuanța de verde este relația dintre cele două elemente conținute, și anume fier și magneziu. Cu cât conținutul de fier din Peridot este mai mare, cu atât intensitatea de verde va fi mai mare.

Piatra lunii septembrie

Safir - Un adevărat clasic în lumea pietrelor prețioase. Fiecare iubitor de bijuterii simte o atracție uriașă pentru Safir. Tradiția și modernitatea se reunesc într-un mod unic, într-o bijuterie rară și complexă în același timp, care continuă să uimească.

Piatra lunii octombrie

Opal - Este o piatră prețioasa extrem de populare și căutată. Aceasta posedă o gamă largă de culori și, în afară de cele patru pietre importante, opalul este una dintre cele mai scumpe pietre prețioase din lume.

Piatra lunii noiembrie

Citrin - Este împreună cu Topazul una dintre Pietrele lunii pentru noiembrie. Această varietate de Cuarț prezintă o nuanță fascinantă de galben, care se regăsește perfect între galbenul auriu substanțial și culorile pastelate mai discrete. Își datorează numele acestor tonuri de galben care amintesc de lămâie, de fapt, cuvântul citrin derivă din francezul „citron”, care înseamnă lămâie.

Este prezent în diferite soiuri care acoperă întregul spectru de galben, inclusiv portocaliu sau verde.

Piatra lunii decembrie

Turcoaz -Poate avea nuanțe de albastru deschis, verde-albastru sau verde măr. Majoritatea pietrelor sunt opace (nu transparente) și sunt împodobite cu diferite motive, care fac din fiecare turaz un exemplar unic. Această așa-numită „matrice” este formată și din alte minerale precum Pirita sau compoziții de rocă precum Limonitul.

Cunoscătorii de pietre prețioase vor avea acum cu siguranță motive excelente să cumpere o brățară bărbatului iubit care să conțină pietrele lunii nașterii.