Noul produs oferă finanțare cu costuri preferențiale (dobândă și comisioane) pentru clienții persoane fizice care achiziționează, modernizează, extind sau construiesc locuințe rezidențiale certificate sau pre-certificate ca Locuințe Verzi (Green Homes) de către RoGBC.

În plus, clienții pot beneficia cumulat de discountul de dobândă pentru virarea veniturilor lunare la Vista Bank, accesând astfel cea mai avantajoasă ofertă de credit imobiliar din portofoliul băncii.

Ecaterina Ciuraru, Director Marketing și Dezvoltare Produse, Vista Bank declară că “O locuință verde reprezintă o investiție ideală într-un viitor mai bun, deoarece asigură un trai mai sănătos și mai confortabil, un impact scăzut asupra mediului și, nu în ultimul rând, aduce proprietarilor economii pe termen lung prin costurile reduse la utilități și reparații. Prin creditul Vista Green Home oferim viitorilor proprietari o alternativă mai avantajoasă de finanțare față de creditele standard. Suntem dedicați sprijinirii soluțiilor de locuire sustenabilă, în armonie cu mediul, și avem încredere că, dacă fiecare contribuim prin decizii responsabile, locuințele verzi vor deveni alegerea preferată în domeniul imobiliar.”

Andrei Botiș, Președinte Romania Green Building Council spune că „Suntem mândri să anunțăm parteneriatul RoGBC cu Vista Bank pentru a promova locuințe de mai bună calitate, mai confortabile, mai sănătoase și prietenoase cu mediul înconjurător, pentru familiile din România, prin lansarea creditului imobiliar Vista Green Home. Provocarea climatică necesită deopotrivă angajamentul companiilor și al cetățenilor. Această inițiativă reprezintă încă un pas în direcția corectă.”

Locuinţele Verzi certificate de RoGBC îndeplinesc o serie de criterii de sustenabilitate care asigură atât un impact minim asupra mediului, cât și o calitate superioară a vieții pentru proprietari.

Astfel, proiectele verzi presupun o performanță energetică ridicată, un consum de apă diminuat, mai multă lumină naturală, aer curat în interior, confort acustic, materiale durabile (reparații mai rare), design multifuncțional, amenajare peisagistică, utilizarea de materiale non-toxice, emisii reduse de carbon, sistem de sortare și colectare a deșeurilor, acces rapid la mijloacele de transport în comun sau facilitarea transportului pietonal, cu bicicleta sau mașina electrică.

Din punctul de vedere al costurilor, investiţiile inițiale în calitate și performanţă energetică sunt compensate în timp prin economiile realizate din facturile lunare mult mai mici la energie și reparaţii.