Înscrierile sunt deschise până pe data de 17 martie, iar startup-urile care vor fi acceptate în cadrul programului vor începe să lucreze alături de mentori din data de 31 martie (Launchtrack Moldova se desfășoară pe o perioadă de 60 de zile, între 31 martie și 3 iunie).

Olandezii caută echipe care au un prototip construit, sau sunt foarte aproape de etapa realizării unui MVP, active pe zona noilor tehnologii: inteligență artificială, blockchain, senzori. Printre segmentele de interes pentru oamenii din spatele Rockstart se numără conceptele de shared economy (economie bazată pe bunuri pe care cetățenii le împart), inteligență artificială (plus medicină digitală, gestionarea inteligentă a energiei), printare 3D, automatizare, securitate pentru domeniul IoT sau educație.

Programul Launchtrack se va derula pe patru segmente, marcând cele mai importante etape ale dezvoltării unui startup aflat la început de drum: validarea problemei, testarea soluției oferite pentru acea problemă, potențialul la nivel global pe care l-ar avea implementarea soluției și pregătirea pentru o posibilă investiție. La final, echipele participante în cadrul Launchtrack vor prezenta produsele în fața investitorilor în cadrul Investor Pitch Event (pe 3 iunie).

Startup-urile incluse în cadrul Launchtrack nu vor fi nevoite să renunțe la acțiuni în schimbul participării în program, dar vor trebui să plătească o taxă de 250 de euro. Echipele care vin din zone mai puțin privilegiate sunt acceptate în program în mod gratuit.

Echipele care vor face parte din cohorta de startup-uri incluse în Launchtrack în acest an vor veni în Moldova pentru a lucra cu experții Rockstart și Teckwill – hub și spațiu de coworking din Chișinău, cu o suprafață de 4.000 de metri pătrați, care oferă acces la rețele locale și internaționale de investitori, evenimente de comunitate sau laboratoare tehnice (IoT, 3D printing) -, cu mentori și alți antreprenori pentru a-și valida sau construi un business scalabil, atractiv, în același timp, pentru investitorii străini.

Fondat în Amsterdam în 2011, acceleratorul Rockstart susține startup-urile în primele 1.000 de zile de existență. Startup-urile au acces la programe early-stage precum Rockstart Impact și Rockstart Launchtrack, la evenimente dedicate - Rockstart Answers - sau la spațiu de coworking - Rockstart Spaces. Partenerii Rockstart au investit până în acest moment în 98 de startup-uri care au strâns finanțări în valoare de 44 de milioane de euro și au în total peste 550 de angajați.