motto: Împreună gândim mai bine. Împreună judecăm mai bine. 

Așa că, te rog, fă bine și vorbește.

Pe Nik Peachey îl știam de când coordona moderatorii on-line pentru conferințele Asociației Internaționale a Profesorilor de Limba Engleză – eu fusesem unul din ei și rămăseserăm în contact pe Facebook și LinkedIn. Un pasionat de tehnologie și de tot ce poate aduce ea în învățare, de cum, adusă în orele de engleză, între profesor și elev, schimba motivație și interacțiuni și pregătea pe elev pentru lumea din jurul lui. Discuta cu profesori și participa la evenimente pe toate continentele, citea, încerca activități, aduna resurse și feedback. Povestea despre asta pe toate mediile. Publicase o carte cu materiale care integrau tehnologia în predarea limbii engleze.

Acest articol a fost publicat prima oară pe blogul  platformei de crowdfunding potșieu.ro

„Am decis să văd daca într-adevar există o piață pentru mai multe cărți ca aceasta și să văd daca am susținere să realizez o carte digitală fără vreun suport de la o editură; să scriu o carte așa cum cred eu ca ar trebui să fie. Pentru a face asta bine trebuie sa rup din timpul de business as usual, din timpul pentru munca aceea care plătește facturile și să mă gândesc doar la scrierea și producerea acestei cărti, așa că îi rog pe cei pe care cartea i-ar ajuta, să susțină acest proiect și să mă ajute să îl fac să se întâmple.” Digital Classrooms – Online Video

Pe mine postarea asta m-a prins într-un moment de tranziție, nu numai într-un loc nou, dar și într-un context fără posibilități de acțiune concretă și imediată – aveam energie, know-how-ul dădea pe afară, eram dornică de acțiune și iritată că nu pot întreprinde nimic concret. Pentru un Berbec care a muncit non-stop încă din studenție asta era o situație de neimaginat. Am intrat imediat pe pagina de campanie, hotărâtă să devin one of the crowd. Voiam să fie ceva semnificativ, nu numai pentru proiectul lui Nik, dar și pentru mine. Am ochit repede și fără ezitare un perk/beneficiu care îmi permitea și să intru în acțiune și să mă folosesc de experiența și expertiza mea. Mi-am scos cardul din portmoneu, am dat click, gata! Era ianuarie 2014 și era prima mea experiență de crowdfunder. Eram unul din ‘privilegiații’ invitați să facă recenzia cărții, atât în timpul producerii ei, cât și la final. Avusesem emoții că nu o să prind un loc printre cei zece, așa că, atunci când am ocupat ultima poziție ofertată, bucuria a anihilat cu totul gandul că 50£ era o sumă importanta pentru cineva care tocmai începea o etapă nouă de viață și era între proiecte (ca sa folosesc expresia preferată de americani când sunt fără job).

Digital Video, cartea scrisă de Nik Peachey, poate fi descarcată acum de pe iTunes  sau Slideshare.

Când a venit anunțul, m-am bucurat aproape ca de o victorie personală; m-am grăbit să semnalez și să recomand cartea în rețelele mele profesionale. Eu ‘răsfoiesc’ exemplarul meu ori de câte ori pregătesc un workshop și vreau să includ ceva despre tehnologie în educație.