UPDATE: Este oficial! OnePlus 5 va fi lansat pe data de 20 iunie. Anunțul a fost făcut de Carl Pei, directorul companiei, printr-un tweet.

---

De la apariția pe piață, cei de la OnePlus fac vâlvă an de an mulțumită smartphone-urilor cu specificații extraordinare și prețuri mici raportate la cele practicate de giganți precum Samsung, Sony sau LG. Ne așteptăm ca OnePlus 5 să urmeze exact aceeași rețetă, având în vedere cât de bine au fost primite celelalte telefoane ale companiei și cât de bine s-au vândut.

OnePlus 5 urmează să se lanseze vara aceasta și mai jos am adunat toate informațiile despre el, ca să știți la ce să vă așteptați și pentru ce să vă păstrați banii.

Specificațiile OnePlus 5

Înainte de a trece la specificațiile OnePlus 5, merită menționate câteva detalii despre numele dispozitivului. Având în vedere că ultimul telefon lansat de companie a fost OnePlus 3T, gadget foarte apreciat atât de către utilizatori cât și de către public, multă lume se întreabă de ce nu va exista și un OnePlus 4. Oficialii companiei spun că au ales numărul 5 deoarece sunt fani ai baschetbalistului Robert Horry, care purta acest număr pe tricou. Totuși, o explicație și mai plauzibilă este cea legată de superstițiile chinezilor. Mai exact, numărul 4 semnifică ghinion și moarte și de asta e foarte posibil să nu vedem OnePlus 4, ci direct OnePlus 5.

Legat de specificații, unele au fost deja confirmate de companiei, dar multe rămân la stadiul de leak-uri și zvonuri. Mai exact, știm sigur, dintr-o postare oficială de pe pagina de Facebook, că OnePlus 5 va functiona cu ajutorul unui procesor Snapdragon 835, cel mai performant de pe piață de la ora actuală. Memoria RAM va fi de 6GB, la fel ca în cazul OnePlus 3T, dar se presupune că va exista și o versiune cu 8GB memorie RAM, iar aceasta ar urma să aibă și un spațiu de stocare de 256GB.

Display-ul ar urma să fie un AMOLED cu diagonală de 5,5 inch, iar multe zvonuri vorbesc despre un ecran curbat pe margini. Cu toate astea, nu știm sigur dacă cei de la OnePlus sunt pregățiți să facă acest pas. Chiar dacă acest lucru se va întâmpla, nu ne putem aștepta la un telefon cu display fără margini, similar cu Samsung Galaxy S8 sau LG G6.

OnePlus 5 ar urma să vină, totuși, cu o cameră principală duală, dar nu se știe exact cum vor aborda cei de la OnePlus acest aspect din punct de vedere al funcționalităților. De exemplu, Huawei P10 și iPhone 7 folosesc camere duble pentru zoom, dar și pentru a genera un efect de bokeh pe fundal, iar LG G6 are o cameră dublă deoarece una dintre ele are lentilă wide. Rămâne de văzut ce va ști OnePlus 5 să facă cu a sa cameră principală, dar suntem aproape siguri că aceasta va exista, având în vedere câte leak-uri am văzut în acest sens.

Bateria este foarte importantă pentru cei de la OnePlus, la OnePlus 3T și 3 lăudându-se constant cu încărcarea foarte rapidă și autonomia mare. OnePlus 5 este posibil să aibă o baterie și mai mare, probabil de aproximativ 3.600 mAh.

Designul OnePlus 5

Din imaginile pe care le-am văzut până acum pe internet, s-ar părea că designul nu va fi foarte diferit de cel al OnePlus 3 și OnePlus 3T. OnePlus 5 ar urma să aibă un corp metalic, cu linii simple și o estetică elegantă și minimalistă.

Ce s-ar putea să nu fie tocmai elegantă și minimalistă ar fi culoarea "Unicorn". OnePlus 5 ar putea fi primul smartphone de piață care să vină în culorile curcubeului, asta dacă este să ne luăm după o fotografie postată pe Twitter de către reprezentanții companiei.

Cu toate că îl vom include la capitolul "design", portul Jack pentru căști are și o utilitate foarte mare și o importanță enormă pentru utilizatori. CEO-ul companiei a făcut un sondaj pe Twitter, întrebându-i pe utilizatori și pe fani dacă mufa de jack contează pentru ei la un telefon. Răspunsul majoritar a fost "da", deci e foarte posibil ca următorul telefon OnePlus să vină cu un astfel de port și să nu își oblige utilizatorii să folosească căști cu USB-C.

Prețul OnePlus 5 și lansarea oficială

Știm despre OnePlus 5 că se va lansa în această vară și că lansarea nu este foarte departe, probabil pe 15 iunie. Deocamdată nu știm o dată exactă, deoarece chinezii de la OnePlus nu sunt constanți din acest punct de vedere. Prețul OnePlus 5 va rămâne una dintre cele mai importante aspecte iar, având în vedere istoria companiei în acest sens, ne așteptăm să fie unul extraordinar de competitiv. OnePlus 3T, cel mai scump dispozitiv din istoria companiei s-a vândut cu 439 de dolari, iar prețul OnePlus 5 s-ar putea să ajungă la 500 de dolari, mai mic decât principalii rivali ajunși deja pe piață.

Acestea sunt informațiile pe care le avem în acest moment despre OnePlus 5, dar vom actualiza acest articol când vom avea mai multe detalii și, evident, vom reveni și cu un review.