OnePlus 6, cel mai recent telefon care se alătură lineup-ului de flagship-uri lansate în prima jumătate a acestui an, este dedicat celor care vor performanțe foarte bune, dar care nu vor să plătească foarte mult pentru a le avea. E în aceeași ligă de preț cu ASUS ZenFone 5 și se luptă la capitolul specificații cu smartphone-uri mai scumpe, precum Samsung Galaxy S9, Huawei P20 Pro sau LG G7 ThinQ.

Telefonul vine cu un display de 6,28 inch, pe format 19:9, dar păstrează rezoluția full HD. Ecranul are un ”breton”, la fel ca multe alte telefoane lansate de curând, dar ”bărbia” este destul de subțire, navigarea prin meniuri făcându-se prin gesturi similare celor anunțate de Google pentru Android P.

Sub display se află un procesor Snapdragon 845, cel mai bun model produs până la ora actuală de Qualcomm, 6 sau 8GB memorie RAM, 64, 128 sau 256GB spațiu de stocare. Având în vedere că Oxygen OS, interfața creată de OnePlus, nu aduce foarte multe modificări față de versiunile originale de Android, smartphone-ul este foarte bine optimizat și s-ar putea să spargă recorduri de viteză (pe segmentul de telefoane cu Android).

OnePlus 6 aduce și recunoașterea facială, la fel ca modelul anterior, iar senzorul de amprente, situat pe spatele din sticlă, este un pic mai alungit și promite deblocare foarte rapidă.

Și, cu toate că OnePlus 6 vine cu un corp din sticlă, chinezii nu au băgat la pachet și posibilitatea de încărcare wireless, dar promit o zi întreagă de utilizare după numai jumătate de oră de încărcare, mulțumită tehnologiei Dash Charge. Bateria este de 3.300 mAh, iar telefonul este rezistent la stropire.

Camera foto principală este duală, are mod portret, pixeli de 1,22 microni, lucru bun pentru fotografierea la lumină scăzută, iar telefonul știe să filmeze 4K la 60 de cadre pe secundă. Cele două camere sunt de 16, respectiv 20MP și vin cu stabilizare optică, lucru care este mereu un plus.

Acum că am trecut în revistă toate aceste caracteristici, să vorbim un pic și despre preț. OnePlus 6 va fi disponibil, începând din 22 mai, la prețul de 520 de euro (64GB, 6GB RAM). Versiunea cu 8GB memorie și 256GB spațiu de stocare va costa cu 100 de euro mai mult. Ambele versiuni vor putea fi cumpărate de aici.

Pentru a putea urmari acest video te rugam sa accepti plasarea de cookie-uri de marketing. Accepta toate cookie-urile.