Evenimentul va avea loc, online, între 17 și 20 septembrie și este dedicat fintech-urilor din 10 țări europene (Polonia, România, Bulgaria, Ungaria, Austria, Croația, Slovenia, Slovacia, Cehia, Grecia).

Până pe 9 septembrie sunt așteptate să se înscrie echipe care construiesc aplicații ce pot aduce valoare clienților europeni, atât persoane fizice cât și instituții financiare, precum și aplicații de open banking pentru zona IoT (smart cities, de exemplu).

Finqware pune la dispoziție infrastructura pe care pot fi realizate aceste aplicații. Finqware dezvoltă infrastructură tehnologică și produse menite să susțină Open Banking (noile norme impuse la nivel european prin directiva PSD2 vizează promovarea dezvoltării și utilizării plăților mobile prin intermediul serviciilor bancare deschise, prin utilizarea API-urilor - Application Programming Interface - care permit dezvoltatorilor terți să construiască servicii adiționale sau aplicații care vin în sprijinul băncilor sau care devin concurentul acestora).

Echipele care se vor clasa pe primele 2 poziții vor fi răsplătite cu premii. Astfel, echipa de pe locul întâi primește un premiu în valoare de 5.000 de euro cash, precum și posibilitatea de a intra pe lista scurtă a startup-urilor din următoarea cohortă a programului de accelerare Techcelerator și un green card la Future Banking – Startup Edition.

Echipa de pe locul doi poate ajunge în următoarea cohortă a Techcelerator și green card la Future Banking - Startup Edition, iar premiile speciale includ credite Google Cloud și de la Asseco CEE.

Echipele care doresc să se înscrie trebuie să aplice, până pe data de 9 septembrie, la acest link.