De aproape 6 ani în România, Rubik Hub este comunitatea de startup care ajută antreprenorii în parcursul lor de business de la procesul de autodescoperire până la prima investiție. Pentru toamna lui 2022, Rubik Hub are în desfășurare 2 programe pentru startupuri.

Incubatorul RubikEDU _advanced

Ai o idee de startup, dar nu știi cum și de unde să începi?

RubikEDU _advanced este programul de incubare care îi ajută pe cei care vor să construiască ori deja construiesc soluții în domeniile tech sau mobilitate urbană să treacă de la idee la startup.

În perioada 24 octombrie – 8 decembrie, vor fi 14 workshopuri online susținute de mentori din comunitatea Rubik Hub, întâlniri individuale și întâlniri de grup, în care participanții vor găsi răspunsuri, își vor testa presupunerile și vor primi feedback.

Întregul program este gândit pentru a aduce claritate în ceea ce înseamnă primii pași în evoluția unui startup, a înțelege importanța procesului de validare și a cunoaște piața în care startupul își va desfășura activitatea. La finalul programului, startupurile vor fi pregătite pentru etapa de accelerare.

Înscrierile sunt deschise până pe 20 octombrie și se pot face aici.

Răzvan Braghesiu, fondator Lightpass și participant în RubikEDU step_in 2022 povestește despre program: „O poartă de intrare în ecosistemul antreprenorilor și investitorilor din România, și dușul rece de care aveam nevoie să pun lucrurile în mișcare. Și, nu în ultimul rând, un ghid al antreprenorului la început de drum!”

După experiența din RubikEDU, Răzvan a participat și în acceleratorul internațional Rubik Garage, selectat fiind din peste 120 de înscriși din toată lumea. Acum, Lightpass are deja încheiate colaborări cu instituții publice importante din țară și este în discuții cu alți potențiali clienți.

„RubikEDU a fost primul nostru program, lansat în 2018 și creat din nevoia de a schimba atât mentalități, cât și perspectiva pe care o au tinerii asupra antreprenoriatului. Astăzi, RubikEDU nu e doar un program de educație antreprenorială, ci o adevărată experiență de învățare, bazată pe lucru practic, individual și în echipe, pe exemple relevante și interacțiune cu mentori din comunitatea noastră”, povestește Ionuț Amariei, coordonatorul programului.

Acceleratorul Alpha Startups - Road to the USA

Ai un startup early-stage și vrei să te lansezi pe piața din SUA, să ajungi la clienții de acolo sau să obții o investiție? Atunci Alpha Startups Accelerator – Road to the USA este pentru tine!

Este o ocazie unică pentru fondatori să învețe chiar de la experți din Silicon Valley și să primească feedback direct de la investitori de acolo.

La cele 8 module online, se vor adăuga întâlniri de mentorat 1:1 cu investitori și echipa Rubik Hub, întâlniri create special în jurul nevoilor fiecărui startup. Mai mult, participanții vor primi acces la template-uri, strategii și instrumente adaptate la piața din SUA.

Programul este creat împreună cu Global Kinetics, o companie implicată în Silicon Valley în construcția de programe de accelerare pentru startupuri early-stage, ce are experiență de aproximativ 30 de ani și un portofoliu de peste 1,000 startupuri.

Înscrierile sunt deschise doar până pe 3 octombrie, ora 11, și se pot face aici.

„Alpha Startups Accelerator face parte din suita noastră de programe de sprijin și accelerare pentru fondatorii de startupuri din România și din Europa. Construim contextul potrivit pentru ca fondatorii să aibă acces la o comunitate de mentori extinsă și implicată, dar și la conținut creat și livrat de experți din Silicon Valley. În același timp, ei vor afla despre pașii de pregătire înainte de a lansa pe piața din SUA sau vor fi pregătiți din toate punctele de vedere pentru a ridica o investiție”, spune Valentin Țoc, coordonator al acceleratorului.

Ambele programe vor organiza Demo Day în aceeași zi – pe 8 decembrie, la Iași, în cadrul unui eveniment amplu, unde sunt invitați toți cei din ecosistem.

Cei care se alătură comunității Rubik Hub, indiferent de programul în care sunt selectați, au acces la un pachet de beneficii speciale pentru a-i susține în călătoria lor antreprenorială. Este vorba despre credite, reduceri și alte beneficii în valoare totală de 150.000 de dolari.

Acestea vin atât prin parteneriatele încheiate cu Notion, AWS, Miro, HubSpot, Twilio, SendGrid, Twilio Flex, FREYA Recruiting, SMSO, cât și prin beneficiile oferite direct de Rubik Hub, cum ar fi accesul gratuit în spațiul lor de coworking din Piatra Neamț, dar și sprijin pentru cazare. Mai mult, fondatorii din comunitate au acces și la sprijinul pe care cei peste 150 de mentori îl pot oferi.