În plus, OPPO A98 5G vine cu funcția Batery Health Engine care o protejează durata de viață a acesteia pentru utilizare mai îndelungată. Ecranul cu frecvență de 120 Hz, tehnologia RAM Expansion și sistemul de operare ColorOS 13 fac din A98 5G un telefon ce oferă o experiență de utilizare fluidă.

OPPO A98 5G oferă pasionaților de fotografie o experiență fotografică complet îmbunătățită pentru a-I ajuta să își maximizeze creativitatea. Având posibilitatea de augmentare de până la 40 de ori, lentila microscop aduce în prim plan detalii uimitoare, imposibil de descoperit cu ochiul liber.

OPPO A98 5G vine echipat o arhitectură formată din camera de 64MP cu tehnologie AI, camera selfie de 32 MP, camera de 2 MP și lentilă microscop de 2MP. Telefonul dispune de o serie de moduri de fotografiere precum Modul Portret, AI Portrait Retouching, Selfie HDR, Portret color AI și multe altele care oferă imagini uimitoare, de înaltă calitate, indifferent de luminozitate.

Telefonul este disponibil în două culori— Dreamy Blue și Cool Black. Ambele finisaje sunt obținute pprin procesul emblematic OPPO Glow, recunoscut pentru faptul că nu adună amprente. Telefonul cântărește 192 g și are o grosime de 8,2 mm în grosime, iar spatele curbat îl face ușor de ținut în palmă și de utilizat.

OPPO A98 5G a trecut șase teste de rezistență, printer care unul la impact, unul la apă, la radiații sau la stabilitatea semnalului, astfel că utilizatorii se pot bucura de un produs stilat și rezistent.

Conceput pentru utilizare pe durata întregii zile, OPPO A98 5G îmbină cea mai rapidă încărcare cu cea mai mare baterie din gama sa de preț. OPPO A98 5G poate fi încărcat până la 100% în doar 44 de minute cu tehnologia SUPERVOOC TM de 67W, în timp ce o încărcare de 5 minute este suficientă pentru a oferi 6 ore de apeluri telefonice sau 2,5 ore de vizionare videoclipuri YouTube, conform statisticilor interne. Conform datelor interne OPPO, bateria de 5.000 mAh poate oferi până la 39 de ore de apeluri telefonice, 16 ore de vizionare video YouTube sau 8,4 ore.

În Plus, A98 5G vine cu Battery Health Engine, tehnologia proprietară OPPO care protejează bateria, astfel că aceasta își păstrează 80% din capacitatea originală după 1600 de cicluri de încărcare și descărcare, păstrând astfel bateria la un nivel de performanță aproape de capacitatea optimă pentru o durată de patru ani, având în vedere încărcarea zilnică folosind accesoriile din cutie.

OPPO A98 5G vine cu un ecran de 6,72 inci cu rată de refresh de 120 Hz, ce asigură o vizionare fluidă îndiferent dacă utilizatorul este angajat într-un joc sau navigează prin feed-ul de Instagram.

Procesorul Qualcomm Snapdragon 695 5G Mobile Platform, împreună cu cei 8GB de RAM și 256 GB alocați spațiului de stocare asigură funcționarea optimă chiar și pentru cei mai pretențioși. Telefonul acceptă card de memorie de până la 1 TB, iar cu tehnologia RAM Expansion de la OPPO utilizatorul poate aloca încă 8GB de memorie pentru procesele funcționale, crescând astfel rapiditatea telefonului.