Noile modele Find X5 integrează o unitate de procesare neuronală dedicată, care răspunde celei mai mari provocări privind înregistreara video pe smartphone, respectiv imaginile surprinse pe timp de noapte. În plus, smartphone-urile includ și doi senzori IMX766, beneficiază de performanțe de neegalat și conectivitate 5G ultra-rapidă, precum și de tehnologia de încărcare rapidă SUPERVOOC.

Înregistrarea video pe timp de noapte reprezintă o provocare majoră pentru smartphone-uri, așa că nenumărate momente frumoase rămân fie necaptate, fie salvate la o calitate scăzută. De aceea, OPPO a proiectat unitatea de procesare MariSilicon X, pentru a scoate la lumină toate detaliile nopții.

Bazat pe un proces de 6 nanometri conceput pentru a genera performanțe de top în imagini, MariSilicon X nu numai că beneficiază de cea mai avansată inteligență artificială care îmbunătățește puterea de calcul, ci rulează și un algoritm avansat de reducere a zgomotului (AINR) proiectat de Institutul de Cercetare OPPO. Asta înseamnă că poate detecta și reduce zgomotul în fiecare cadru, pixel cu pixel, păstrând în același timp detaliile fine, nuanța pielii și acuratețea culorii

Rezultatul este o îmbunătățire de patru ori a rezoluției percepută în înregistrările video nocturne, mai puțină granulație și reproducerea superioară a culorilor, făcând posibilă pentru prima dată utilizarea 4K Ultra Night Video pe un smartphone Android, cu fiecare cadru la fel de curat ca o fotografie statică

Desigur, unitatea de procesare MariSilicon X este doar un element cheie al sistemului avansat de imagistică încorporat pe Find X5 Pro. Ambele camerele cu unghi larg și ultra-larg au senzori avansați de 50MP IMX766 de la Sony, cu senzor de 1/1,56” și dimensiunea pixelilor mari de 2um după îmbinarea acestora

Camera cu unghi larg beneficiază totodată de un sistem fără precedent de stabilizare optică pe cinci axe, care, împreună cu algoritmi proprietari, se adaptează cu fiecare nouă utilizare pentru a contracara tremuratul mâinii, pentru a reduce zgomotul și pentru a aduce claritate în cadru. Rezultatul? Fotografii chiar mai bune și videoclipuri mai stabile ca niciodată.

Datorită funcției 4K Ultra Night Video disponibilă pe camerele wide și ultra wide, seria Find X5 se mândrește cu cea mai bună calitate a imaginii din industrie, atât pentru fotografii cât și pentru videoclipuri.

Lucrând îndeaproape cu Sony pentru a personaliza un senzor IMX709 pentru camera frontală a lui Find X5 Pro, OPPO a integrat MariSilicon X pentru a se asigura că selfie-urile arată mai bine ca niciodată, obținând mai multă textură și o reproducere mai precisă a culorilor - chiar și în condiții dificile de lumină. Iar când mai mulți prieteni sar în cadru, camera selfie comută automat de la un unghi larg de 80 de grade, la unul de 90 de grade, asigurându-se astfel că nimeni nu este lăsat deoparte.

OPPO Find X5 Pro dispune și de Hasselblad al culorilor naturale în modul Pro și oferă o gamă de filtre Master creative, aducând culori naturale iconice și un profil profesional de culoare și stil fotografiei mobile.

Find X5 Pro beneficiază de un design futurist care conferă o frumusețe atemporală inegalabilă.

Spatele din ceramică ultradură al Find X5 Pro este disponibil în două variante de culoare, Ceramic White și Glaze Black, reflectând un rafinament curat și modern. Carcasa din ceramică este de două ori mai rezistentă decât orice panou de sticlă convențional și de două ori mai eficient în disiparea căldurii. Mai mult decât atât, Find X5 Pro este rezistent la stropire, apă și praf, cu un certificare IP68.

Find X5 Pro beneficiază și de un display impresionant AMOLED curbat ultra-clar de 6,7 inchi, care continuă liniile curbe ale carcasei. Cu o rezoluție WQHD+ și o acoperire de 100% a gamei de culori P3, ecranul pe 10 biți al lui Find X5 Pro redă mai mult de 1 miliard de culori prin gradații tonale netede și poate surprinde în profunzime chiar și cele mai subtile schimbări de culoare

Find X5 Pro îmbunătățește și performanța display-ului prin utilizarea în premieră a unui sistem unic de calibrare a culorilor cu luminozitate multiplă, redând astfel culori consistente, indiferent dacă priviți ecranul sub lumină artificială slabă sau sub un cer luminos de vară

Anumite tipuri de lumină pot afecta somnul și pot cauza oboseala ochilor, așa că OPPO a dotat ecranul Find X5 Pro cu o funcție de reglare a luminii la nivel 8192, care îi permite să se alinieze în timp real la vitezele de adaptare a pupilei în diferite condiții de iluminare. Rezultatul este o experiență de vizionare mai confortabilă și unul dintre cele mai avansate sisteme de protecție a ochilor disponibile pe un smartphone.

Alimentat de un procesor multicore Snapdragon 8 Gen 1 de ultimă generație, Find X5 Pro poate susține chiar și cele mai solicitante jocuri și aplicații. Noul processor graphic pe 4 nm de la Qualcomm 2022 oferă o performanță cu 30% mai bună și o eficiență energetică cu 25% mai mare decât generația anterioară, pe lângă capacitățile AI îmbunătățite.

În ciuda puterii sale de vârf, OPPO și-a dublat eforturile de a crește durata de viață a bateriei pe Find X5 Pro și de a îmbunătăți modul de gestionare a energiei. Bateria mare, cu două celule de 5000 mAh, reflectă o creștere a capacității cu peste 11% față de Find X3 Pro.

Find X5 Pro beneficiază și de Battery Health Engine, o soluție inovativă care ajută la menținerea duratei optime de viață a bateriei pe o perioadă mai lungă de timp - până la 1600 de cicluri de încărcare, de aproximativ două ori mai mare decât durata de viață standard din industrie.

Cu suportul tehnologiei de încărcare SUPERVOOC de 80 W, Find X5 Pro poate fi încărcat de la aproape 0 baterie până la 50% în doar 12 minute, iar cu AIRVOOC de 50 W, se alimentează wireless până la 100% în doar 47 de minute.

ColorOS 12.1: inteligent și sigur

ColorOS 12.1 redă cea mai frumoasă, intuitivă și personală experiență de până acum. Împreună cu sistemul de operare Android 12 de la Google, ColorOS 12.1 generează experiențe incredibile și oferă funcții de confidențialitate de top, menținând în același timp accesul deplin la Magazinul Google Play și la cele peste 3 milioane de aplicații ale sale.

Pentru ColorOS 12.1 s-a investit timp în rafinarea detaliilor estetice, de la pictograme la modelele grafice scăldate în lumini și umbre pentru a crea un aspect realist, tridimensional. Asigurarea confidențialității și a securității datelor – fie personale sau de business, este, de asemenea, o prioritate pentru ColorOS.

Cu versiunea 12.1, utilizatorii pot profita la maximum de noul lor Find X5 Pro, iar atunci când multitasking-ul pe telefon nu este suficient, o nouă funcție Multi-Screen Connect permite împerecherea fără probleme cu orice sistem Windows, computer sau telefon.

Menținerea confidențialității și a securității datelor dumneavoastră – fie personale sau de business – a fost întotdeauna o prioritate pentru ColorOS. Aceste eforturi au fost recunoscute de organizații terțe, inclusiv ISO, ePrivacy și TrustArc, iar în noiembrie 2021, Find X3 Pro a fost primul smartphone chinezesc care a primit certificarea cu criterii comune MDfPP.

OPPO Find X5 beneficiază de un finisaj discret, dar ultra-premium, cu șasiu de sticlă mată rezistent la amprente. Disponibil în negru sau alb, granulația fină a texturii 90% mată creează un efect frumos, aproape mătăsos, care se joacă cu lumina și se simte incredibil în mână.

Find X5 integrează, la fel ca varianta Pro, remarcabilul sistem dual de senzori IMX766, alimentat de MariSilicon X, un afișaj de 6,5 inchi, frecvență de120 Hz miliarde de culori, suport pentru încărcare SUPERVOOC de 80 W, încărcare wireless AIRVOOC de 30 W și multe altele.

OPPO Enco X2

Prima generație OPPO Enco X a câștigat popularitate la nivel mondial datorită performanțelor acustice de top și designului elegant. OPPO își continuă astfel colaborarea cu Dynaudio – introducând cea mai recentă actualizare pentru căștile sale wireless de vârf: OPPO Enco X2.

Enco X2 are un design coaxial cu dublu driver, care este cel mai adesea întâlnit doar în produsele audio de ultimă generație. Unul este tweeter-ul planar cu patru magneti, care are grijă de frecvențele înalte cu un răspuns de la 20 Hz la 40 kHz, oferind un răspuns tranzitoriu excelent și rezoluție mare pe frecvențe înalte. Celălalt este un driver dinamic de 11 mm, cu o diafragmaă ultraușoară în interior, care oferă un bas bogat, captivant, cu mai puțină pierdere de detalii

În plus, OPPO Enco X2 oferă o capacitate de vârf în anularea zgomotului, cu o adâncime maximă de 45 dB și o lățime maximă de 4 kHz. Adâncimea de 45 dB vă ajută să găsiți un colț liniștit, indiferent unde vă aflați - fie la serviciu, într-un autobuz sau chiar în avion.

Și cu suportul 5.2 și LHDC 4.0, OPPO Enco X2 permite o rată de codare de până la 900 kbps, oferind o fidelitate incredibilă a sunetului în comparație cu Find X5 Pro.

Specificații:

 • OPPO Find X5 Pro este rezistent la stropire, apă și praf și a fost testat în condiții de laborator controlate, cu un rating de IP68 în conformitate cu GB/T 4208-2017 (China)/IEC 60529 (internațional). Toate aceste teste au fost efectuate într-un mediu de laborator. Nu încărcați un telefon umed. Nu scufundați telefonul mobil complet sub apă și nu-l expuneți la apă de mare, apă clorurată sau lichide precum băuturi. Daunele cauzate de lichide nu sunt acoperite de garanție.
 • Cu algoritmul HDR Fusion, MariSilicon X Imaging NPU poate atinge, teoretic, un­ interval dinamic de până la 20 de biți în câmpurile RAW.
 • Modul 4K Ultra Night Video acceptă filmări video la 30fps.
 • Hasselblad Natural Colour Calibration rulează în modul Pro al camerei.
 • Camera frontală OPPO Find X5 Pro comută automat în modul unghi larg (90 ° FOV) atunci când identifică selfie-uri cu mai multe persoane.
 • Camera ultra-wide a OPPO Find X5 Pro are un unghi de 110,3°.
 • JNCD, Just Noticeable Color Difference, se referă la diferența minimă de culoare pe care ochiul uman o poate percepe. JNCD pe OPPO Find X5 Pro este de aproximativ 0,4 în modul natural.
 • OPPO Find X5 Pro a introdus gradul 8192 de estompare a ecranului, oferind până la 12 soluții de reglare a luminozității pentru a se potrivi cu vitezele de adaptare ale pupilei în diferite condiții de schimbare a luminii.
 • Datele Qualcomm Snapdragon 8 Gen 1 sunt de pe site-ul oficial Qualcomm®.
 • 5000mAh este capacitatea tipică. Capacitatea nominală este de 4880 mAh. OPPO Find X5 Pro folosește două celule de 2500mAh conectate în serie (2440mAh este capacitatea nominală a fiecărei celule), alimentând telefonul cu o capacitate totală de 5000mAh.
 • Datele ciclurilor de încărcare au fost obținute prin teste de laborator.
 • Datele de încărcare 80W SUPERVOOC au fost obținute prin teste de laborator.
 • Datele de încărcare de 50W AIRVOOC au fost obținute prin teste de laborator. Timpul real de încărcare poate varia.