Color OS 11 va fi disponibil pentru userii care se înscriu în programul de Beta Testing din noiembrie 2020, iar apoi din trimestrul 1 al 2021 pentru telefoanele menționate mai sus. Ulterior în timpul anului 2021 Color OS 11 va fi disponibil și pe celelalte telefoane, inclusiv cele mid range ale Oppo.
Poți vedea aici un review start-up.ro pentru gama Oppo de anul acesta.

Care sunt principalele caracteristici noi aduse de Oppo pe Color OS 11?

  • Color OS se integrează cu Google Lens pentru a traduce texte din aplicații, pagini web și imagini. Poți activa Google Translate pe telefoanele Oppo cu un slide cu 3 degete pe ecran, ca un screenshot. Poți face un screenshot parțial pentru a traduce doar o anumită porțiune de text.
  • Dark Mode va fi mult mai customizabil, oferind diferite scheme de culori. Poți să setezi cât de negru vrei să fie Dark Mode, poți seta să pornească automat în diferite tonuri de culoare în funcție de oră și de momentul în care apune și răsare soarele.
  • Always On Display care poate fi modificat. AOD permite afișarea de informații pe ecran după ce acesta e închis și acum nu mai ai doar ora și notificările, ci poți să generezi imagini personalizate care să apară acolo.
  • Make your own ringtone - Ca pe telefoanele Nokia vechi, vei putea să-ți creezi tu singur un ringtone cu ajutor aplicației Lab Ringtone. De asemenea, poți conecta notificări diferite pentru a crea o singură melodie.
  • Scheme de culori ce pot fi modificate mai mult. Poți să-ți faci schema de culori personalizată din 10 culori și poți să o aplici pe controale și iconițe pentru o experiență vizuală consitentă.
  • Oppo Relax este o aplicație care oferă „white noise”, adică un sunet de fundal ca să poți dormi mai bine sau să te concentrezi. Dar pentru că suntem în pandemie și e o perioadă ciudată, Oppo a lansat și un proiect numit „Sound of Cities” unde a înregistrat sunetele orașelor din lumea întreagă și poți să le asculți la căști în timp ce muncești. Ca să te simți în alt loc decât ești.
  • Flex Drop e o aplicație prin care poți să minimizezi ferestrele aplicațiilor ca să poți să faci multitasking pe telefon. Faci o fereastră mică pentru browser și una pentru YouTube.
  • De asemenea, Oppo aduce toate feature-urile de privacy pe care le are Google pe Android 11 - one time permission, auto reset permission sau scoped storage.