Raportul FT1000, publicat anual de Financial Times și Statista, clasează primele 1000 de companii din Europa cu cel mai alert ritm de creștere din regiune pe o perioadă de până la 4 ani.

Mixul sectorial este, în mare parte, în conformitate cu clasamentul din 2021, sectorul tehnologic fiind lider cu o cincime dintre companiile de pe listă, urmat de construcții și retail.

Anul acesta, 8 companii din România au intrat topul FT1000, dintre care 4 sunt din industria IT. Pe listă se află Tremend, Trencadis, Bittnet, Metaminds, Star Stone, Mevas Auto Center, C.U.N Vargo Carriers și Wave Studio.

Majoritatea câștigătorilor provin din Italia, 235 de companii, urmată de Germania cu 194, și Marea Britanie cu 155. În ceea ce privește ierarhia orașelor în care sunt situate aceste companii de succes, Londra ocupă prima poziție cu 81 de corporații, urmată de Paris cu 34 și Milano cu 33.

Tremend Software Consulting este una dintre cele 8 companii românești și a intrat pentru a cincea oară în topul FT 1000, clasamentul anual al companiilor din Europa cu cea mai rapidă creștere a veniturilor.

Compania de dezvoltare și consultanță software a înregistrat o creștere a veniturilor de 272,13%, consolidându-și poziția printre jucătorii de profil din Europa.

Creșterea dinamică a companiei a însemnat o expansiune accelerată a echipei Tremend, care în prezent depășește 650 de ingineri software.

Printre acțiunile principale ale companiei din 2021 se numără creșterea expertizei avansate de dezvoltare software și adoptarea rapidă a tehnologiilor emergente, precum precum AI și Machine Learning (ML), Natural Language Processing (NLP), IoT, Microservicii, Big Data, UI/UX, și DevOps/Cloud, precum și dezvoltarea de proiecte de înaltă calitate pentru marii operatori de telecomunicații la nivel mondial, companii de automobile, retaileri, instituții bancare și industria sănătății.

La începutul acestui an, multinaționala franceză de marketing și comunicare Publicis Groupe a achiziționat compania românească de dezvoltare software Tremend, cu afaceri de peste 30 de milioane de euro la nivelul lui 2021.

Tremend a fost fondat în 2005 de Ioan Cocan și Marius Hanganu și are un focus pe zona de dezvoltare, inteligență artificială, procesare naturală de limbaj, Cloud. Printre clienții Tremend se numără Comisia Europeană, Orange, ING Bank, Metropolitan Life, Carrefour. Tremend are 650 de ingineri care lucrează în companie, iar produsele dezvoltate ajung la peste 60 de milioane de clienți finali.