Optimizor a ajuns astfel la o cifră de afaceri de 7.477.821 lei, un profit net de 1.800.000 de lei și o marjă ebitda de 28.67%, pe anul precedent. În plus, tot în 2022, Optimizor și-a dublat portofoliul de clienți comparabil cu 2021, iar în primul trimestru din 2023 compania a încheiat deja alte patru contracte cu clienți noi.

Potrivit lui Alexandru Ana, CEO și cofondator Optimizor, creșterile sunt generate de mai mulți factori, printre aceștia numărându-se atât modelul de business, automatizarea continuă a proceselor de livrare, piețele în care sunt distribuite serviciile Optimizor, cât și cererile de servicii de consultanță și asistență pe fondul noii structuri de telemuncă, din partea companiilor. „Creşterile sunt datorate extinderii pe piaţa locală în urma efortului susţinut de a eficientiza procesul de execuţie şi de a reduce costurile asociate acestuia. Pe măsură ce reuşim să adaptăm serviciile noastre pentru piaţa din România, vom fi o opţiune interesantă pentru multe dintre companii.”, precizează Alexandru Ana, CEO și cofondator Optimizor.

Automatizarea continuă a serviciilor livrate, proces care continuă și în 2023, aduce numeroase beneficii clienților, explică Alexandru Ana, printre acestea numărându-se atât rapiditatea, cât și calitatea serviciului prestat. În ultimele luni, echipa a automatizat procese ce țin de evidența salariaților (cu concentrare pe partea de IT), gestionarea echipamentelor clienților sau raportarea lunară a serviciilor Optimizor către clienți. În 2022, Optimizor a reuşit să reducă peste 5000 de ore de intervenţie umană, prin procesele automatizate implementate clienților.

Unul dintre cele mai importante obiective ale companiei Optimizor pentru anul 2023 este lansarea unei platforme destinate companiilor mici și mijlocii, un proiect în lucru în care compania va încorpora expertiza dobândită pe piețele externe. Platforma va conține un modul „self service”, prin care angajații pot face solicitări IT care sunt prelucrate în mod automat, dar controlat.

De asemenea, platforma va pune la dispoziția companiilor mici și mijlocii resurse precum instrucţiuni care să îi ghideze pe angajați în activitatea lor sau politici IT care includ detalii privind impactul pe care îl au proiectele implementate de Optimizor în modul de lucru al companiilor/angajaților. În plus, platforma poate include module suplimentare prin care se gestionează zilele de concediu ale angajaților sau evaluările anuale.

Prin modelul personalizat de lucru și prin varietatea soluțiilor, tipul de servicii la cerere „IT managed servicies” pe care Optimizor îl oferă companiilor reprezintă un sistem inovativ, cu răspuns rapid și costuri optimizate. Și, totodată, o adaptare și o actualizare la o piață în care angajarea, păstrarea și perfecționarea specialiștilor IT interni sunt provocări reale pentru companii. Atât din punct de vedere al costurilor și bugetelor alocate, inclusiv pentru cursuri de formare continuă, cât și din punct de vedere al timpului destinat rezolvării de probleme tehnice.

Optimizor este o companie antreprenorială de servicii gestionate de IT („IT Managed Services”), înființată în 2016 și parte a grupului Bittnet din august 2021. Portofoliul clienților include atât companii americane, cât și clienți locali.