Potrivit „Financial Times”, Oracle și-a arătat interesul pentru a cumpăra aplicația video din China. Compania a avut deja discuții preliminare cu firma-mamă a TikTok, adică ByteDance și lucrează cu două firme de investiții, General Atlantic și Sequoia Capital și ia în calcul în mod serios achiziția operațiunilor americane, dar și pe cele din Canada, Australia și Noua Zeelandă.

Vineri președintele Trump a dat un ordin executiv prin care ByteDance este obligat să vândă operațiunile din Statele Unite în 90 de zile. Pe lângă Oracle, Microsoft și Twitter și-ar fi arătat interesul pentru aplicația populară din China, care a devenit cel mai valoros startup în 2018.

Într-un articol pe blogul Microsoft, gigantul american anunță că are intenția de a cumpăra TikTok. După o discuție dintre CEO-ul Microsoft, Satya Nadella, și Donald Trump, Microsoft a anunțat că e pregătit să continue discuțiile pentru a cumpăra TikTok și „a-l aduce în SUA”.

Microsoft spune că vrea să cumpere TikTok și să asigure un review de securitate al aplicației și să ofere beneficii economice Statelor Unite.