Londra are peste 300.000 de programatori, mai exact 357.900 de developeri. Dar mai multe orașe din Europa cresc numărul programatorilor și clasamentul s-ar putea schimba, arată zdnet.com.

Capitala Marii Britanii depășește orașe precum Parisul și Amsterdamul la numărul de programatori. Berlin, deși e un hub pentru startup-uri, are de 3 ori mai puțin programatori decât Londra.

Datele obținute de London & Partners și Stack Overflow au fost extrase folosind LinkedIn. Londra, Paris, Amsterdam, Koln și Moscova sunt orașele cu cei mai mulți programatori, urmate de Frankfurt, Madrid, Manchester, Berlin și Zurich.

Vrei să găsești un programator sau un designer pentru afacerea ta? Intră pe BizTool.ro, marketplace-ul care te ajută să găsești oamenii potriviți.

Numărul de programatori din Londra a crescut cu 17% în ultimul an, dar la Paris a crescut cu peste 50%. Potrivit datelor recente, România are peste 100.000 de programatori. Datele ANIS actualizate arată că sunt 110.000 de developeri în toată țara. În următorii 14 ani industria IT se va mări de 4 ori, ajungând la 400.000 de programatori de persoane.

Vrei să știi care vor fi efectele Brexit? Urmărește video-ul de mai jos.