Compania anunță lansarea semnării electronice a contractelor de leasing, fiind prima companie din acest domeniu care oferă posibilitatea de semnături multiple – finanțator, utilizator, furnizor, garant/avalist, persoane fizice sau juridice - pe contracte și alte tipuri de documente și integrarea semnăturilor pe acest flux.

Această lansare este parte dintr-un proiect mai amplu, care va consta într-un proces de înrolare digitală de la distanță și semnare documente într-un singur flux pentru persoanele juridice.

Procesul de înrolare pentru semnătura electronică este simplu și durează doar câteva minute. Acesta constă în identificarea semnatarilor prin apel video și urmând pașii de validare reglementați pentru astfel de procese. Atât pentru client, cât și pentru furnizori este același flux, a cărui finalitate este emiterea certificatului digital de semnătură electronică cu care se vor semna documentele contractuale. Acestea vor ajunge electronic la fiecare semnatar. Pe fiecare document se pot aplica mai multe semnături, în funcție de numărul reprezentanților companiei și al furnizorilor. Astfel, clienții și partenerii OTP Leasing beneficiază de rapiditate, confort și securitate, la doar câteva clickuri distanță. Procesul nu implică niciun cost pentru partenerii și clienții OTP Leasing România.

“În cadrul OTP Leasing ne-am propus să creăm un ecosistem pentru clienții și partenerii noștri, reunit sub umbrela Daily Leasing. Prin intermediul acestuia, ne dorim ca aceștia să poată realiza oricând și de oriunde activitățile de care au nevoie în relația cu compania noastră prin soluții simple de tip self-service, disponibile 24/7. Lansarea acestui proiect este o nouă etapă în această direcție, astfel încât clienții și partenerii cu care colaborăm să beneficieze, prin intermediul tehnologiei, de mai mult timp pentru a-și dezvolta propria afacere” a menționat Toni Ioan Tătaru, CEO OTP Leasing România.

“Semnătura electronică, așa cum a fost și în cazul altor proiecte, are o componentă de noutate în piața în care activăm. Astfel, este un flux ce permite mai multe semnături din partea companiei, a furnizorilor și a companiei de leasing pe aceleași documente, ținând cont de tipologia mai complexă a contractelor de leasing financiar pentru persoane juridice.” a completat Steliana Moraru, Head of Marketing & Digital Transformation OTP Leasing România.

OTP Leasing România oferă soluții prietenoase pentru afacerile locale, fiind alături de clienți prin proiecte inovatoare și soluții de business care sprijină toate sectoarele de business. Construind în această direcție, compania are, în prezent, mai multe proiecte de dezvoltare tehnologică. Deja lansat în piață este chatbotul Eliza, care oferă asistență 24/7 utilizatorilor website-ului OTP Leasing și platformei My Leasing destinată clienților, iar pe termen mediu se lucrează la noi platforme: un proces automatizat de online onboarding, upgrade al sistemelor principale de leasing și un nou modul asociat pentru a automatiza zona de vânzări.