StartSmart CEE este la a 16-a ediția a programului de accelerare, una dintre cele mai mari inițiative de acest gen în această zonă a Europei, la care au participat până acum 3000 de startup-uri tech din peste 50 de țări, din care 300 au primit și sprijin pentru soluțiile dezvoltate.

StartSmart CEE oferă și la această ediție mentoring, training și până la 90.000 EUR pentru startup-uri din Food&Agritech, Health Tech, Insurtech, Retail Tech, Big Data, AI, Content Transformation, Eficiență Energetică, Sustenabilitate, Customer engagement și startup-uri cu impact social.

Mai mult, startup-urile din program vor avea acces și la o rețea globală de contacte, inclusiv de la universitatea tehnologică de top MIT, prin care fondatorii pot dezvolta ideea la care lucrează.

Participanții la program nu vor avea doar acces la mentorat, ci și sprijin financiar în dezvoltarea afacerilor, cu șansa de a obține granturi de implementare de până la 90.000 €. Un premiu suplimentar, CVC Young Innovator Award, va fi acordat startup-ului cu cel mai mare impact social, unui membru cheie al echipei care are sub 30 de ani, un premiu în valoare de 25.000 de euro.

Înscrierea în program se poate face până pe 25 iulie prin intermediul formularului de înscriere disponibil aici. Dintre aplicații, vor fi selectate până la 25 de start-up-uri pentru a intra în etapa finală.

Programul este structurat pe două direcții.

  • #ReThink oferă educație în afaceri relevantă și mentorat cuprinzător pentru startup-urile aflate în stadiul de MVP, pentru a pregăti produsul pentru mai rapid, intrarea pe piață, pentru a umple golurile de competență, dar și pentru a instrui echipele pentru interacțiunea cu viitorii clienți mari.
  • #PilotReady este dedicat startup-urilorîn faza de creștere, care caută clienți și doresc să se extindă pe noi piețe. Tinerii antreprenori beneficiază de mentorat dedicat, workshop-uri și contact cu partenerii corporativi ai programului, alături de care să dezvolte ”proof of concept” car epaote conduce la parteneriate comerciale.

Scopul StartSmart CEE este de a sprijini dezvoltarea antreprenoriatului în Europa Centrală și de Est și să construiască un ecosistem de inovare pentru startup-uri. Cele 15 ediții ale programului de accelerare au angrenat mai mult de 220 de mentori și experți, precum și 300 de fonduri de investiții și business angels și peste 50 de parteneri corporativi.