Camera Panasonic Lumix BS1H este una compactă și pătrățoasă însă una foarte performantă. Aceasta este capabilă să filmeze clipuri la o calitate înaltă la rezoluție 6K la 24 de cadre pe secundă sau 5,9K la 30 de fps cu o adâncime de culoare pe 10 biți. De asemenea, poate filma 4K la 60 sau 50 de fps la 10 biți, dar și 4K la 30 sau 25 fps în format 4:2:2 tot la 10 biți.

BS1H are un senzor full-frame de 24,2 MP, dual native ISO și poate oferi un interval dinamic de până la 14 stopuri atunci când este folosit modul V-Log sau V-Gamut. Aceasta nu are un timp limită de filmare, iar reprezentanții Panasonic spun că nu trebuie să ne îngrijorăm de supraîncălzire. Deci ai putea filma cât de ține bateria sau spațiul de stocare.

Cum spuneam, camera este compactă cu dimensiuni mici (93 mm x 93 mm x 78 mm) și cântărește 585 de grame (fără obiectiv și baterie). Are un port HDMI, port USB-C, port pentru card SD UHS-II U3, port ethernet pentru conectare la internet prin fir pentru live streaming, dar și conectivitate Wi-Fi și Bluetooth.

Pentru a susține o nevoie crescândă de streaming live, BS1H un streaming IP care permite transmiterea de imagini la distanță, de înaltă calitate, către platforme de streaming social online, cu conexiune PC prin rețea LAN cablată. Camera poate transmite online la rezoluție 4K 60/50 fps, 30/25 fps, dar și FHD și HD. Capacitatea de a capta culori exacte și tonuri bogate ale pielii este o necesitate pentru orice regizor. LUMIX BS1H importă renumita colorimetrie a gamei VariCam de camere de cinema. LUMIX BS1H captează folosind V-Log/V-Gamut pentru a oferi o gamă dinamică ridicată și culori largi. V-Log redă o imagine foarte plată, păstrând în același timp toate informațiile de culoare din imagine. Aceasta înseamnă că există un nivel mai mare posibil de ajustare atunci când imaginile sunt supuse proceselor de post-producție.

LUMIX BS1H oferă, de asemenea, detectarea subiectului în timp real, cu o tehnologie avansată de tip Deep Learning, pentru a realiza focalizarea precisă asupra subiectului, cum ar fi oamenii și animalele, chiar dacă acestea se mișcă rapid.

Este o cameră adresată profesionistă adresată creatorilor de conținut, caselor de producție și videografilor. Panasonic BS1H costă 3500 de euro și va fi disponibilă începând cu mijlocul lunii noiembrie.