Cel mai recent model de vârf de la Panasonic vine cu un nou panou de ultimă generație și un sistem remarcabil de gestionare a căldurii, alături de o serie de îmbunătățiri proprii în materie de procesare a imaginii, jocuri și audio. Rezultatul este cea mai bună și cea mai luminoasă imagine de la Panasonic.

Când vine vorba de a oferi o imagine HDR perfectă, luminozitatea este totul – iar MZ2000 introduce o eră complet nouă în ceea ce privește posibilitățile de expresie și luminozitate1 ale OLED.

MZ2000 utilizează noul modul personalizat Panasonic, denumit “Master OLED Ultimate”, care folosește un panou de ultimă generație cu tehnologie Micro Lens Array, combinat cu o nouă configurație de gestionare a căldurii în mai multe straturi, dezvoltată de inginerii Panasonic. Rezultatul este o creștere majoră a luminozității, cu aproximativ 150% față de seria anterioară.

De asemenea, la fel ca în cazul modelelor anterioare, MZ2000 suportă o gamă largă de formate HDR, inclusiv Dolby Vision IQ™ 2, HDR10+ Adaptive și HLG Photo, formatul de imagine fixă care aduce fotografia în lumea HDR.

În plus, MZ2000 dispune de un mod Filmmaker îmbunătățit, care asigură că spectatorii se pot bucura de conținut exact așa cum a intenționat artistul – indiferent dacă se uită într-o sală de cinema construită special pentru acest scop sau în camera de zi de acasă.

Detectarea temperaturii de culoare ambientală a fost îmbunătățită pentru modul Filmmaker, asigurând o reproducere precisă a imaginii în orice condiții de iluminare; de exemplu, prin scăderea temperaturii ca răspuns la condiții de iluminare caldă sau prin intensificarea tonurilor întunecate în medii extrem de luminoase.

Pe lângă optimizarea imaginii în funcție de mediul înconjurător, MZ2000 îmbunătățește, de asemenea, experiența de streaming pentru majoritatea surselor. Important pentru conținutul transmis prin streaming care poate varia având diferite rezoluții, algoritmul Streaming 4K Remaster identifică rezoluția și analizează texturile pe zone pentru a oferi imagini mai detaliate și mai curate prin procesare avansată adaptivă. Rezultatul este un conținut transmis prin streaming mai clar și cu aspect mai natural.

Cu suport pentru caracteristicile cheie HDMI 2.1, rezoluție completă 4K, rată de reîmprospătare de până la 120 Hz, latență ultra-redusă și lag de intrare foarte mic, VRR și AMD Freesync Premium, MZ2000 poate fi soluția perfectă pentru gameri.

MZ2000 este, de asemenea, compatibil cu NVIDIA G-SYNC. Atunci când este conectat la un sistem care utilizează o placă grafică NVIDIA RTX, acesta optimizează în mod automat lag-ul de intrare și setările VRR pentru sesiuni de jocuri fără distorsiuni și întreruperi, pe un televizor validat și recunoscut acum de NVIDIA.

Pentru a se asigura că fiecare joc arată cât mai bine, noua funcție True Game Mode aduce în lumea jocurilor toate funcțiile de corecție a culorilor disponibile pentru filme, în timp ce HDR Tone Mapping îmbunătățit oferă o expresie orientată spre sursă de la dispozitivul de joc. În plus, True Game Mode este calibrabil și afișează logo-ul Calman Calibrated după ajustarea cu software-ul de calibrare a culorilor Calman Color de la Portrait Displays – standardul de facto în lumea creării, distribuției și redării de conținut. Acest lucru înseamnă că True Game Mode reproduce jocurile așa cum au fost concepute de creatorii lor.

Disponibil pentru a fi configurat în panoul Game Control Board actualizat al MZ2000, modul de sunet RPG (Role-Playing Game) este conceput pentru a face utilizatorii să se simtă ca și cum ar face parte complet din lumea virtuală a jocului, în timp ce modul FPS (First-Person Shooter) oferă o localizare audio precisă, permițând utilizatorilor să audă sunete subtile, cum ar fi pașii inamicilor, pentru a obține un avantaj tactic.

Pentru 2023, algoritmul Bass Booster a fost actualizat. Atunci când este selectat din meniu, acesta oferă un bas profund cu răspuns rapid, ceea ce înseamnă că utilizatorii se pot bucura de un sunet cu adevărat dinamic prin intermediul pachetului audio pentru televizoare 360° Soundscape all-in-one de la Panasonic. Reglate de Technics, multiplele difuzoare încorporate cu orientare în sus, laterală și frontală produc o scenă sonoră spațială complet imersivă cu Dolby Atmos, care aduce la viață filmele și jocurile.

Pe întreaga lungime a televizorului, în spatele grilei difuzoarelor frontale, difuzoarele de tip array permit o scenă sonoră mai largă și mai precisă, precum și posibilitatea de a regla volumul audio relativ în diferite părți ale camerei.

MZ2000 vine cu trei moduri de focalizare a sunetului (Sound Focus): Modul Pinpoint, care permite direcționarea sunetului către un anumit punct; Modul Area, care vă permite să direcționați sunetul către un grup de persoane dintr-o anumită zonă a camerei; Modul Spot, care mărește volumul într-un singur punct, permițând în același timp celorlalți să audă în continuare sunetul la un nivel normal.

Sunetul direcțional deblochează o multitudine de beneficii de utilizare. Părinții cu copii mici care dorm dincolo de un perete al camerei pot direcționa sunetul departe de ei, astfel încât copiii să poată dormi liniștiți, permițându-le în același timp părinților să se bucure de un sunet excelent. O altă aplicație practică este posibilitatea de a mări volumul pentru un telespectator care are probleme de auz.