Prin tehnologie și metode noi, atractive, site-ul aduce politica aproape de cetățeni și stimulează participarea acestora la procesul electoral.

Pariuripolitice.com este o initiativă a Asociației E-Civis, ce are drept scop prezentarea evenimentelor politice folosind tehnologia și a fost realizat cu sprijinul financiar al Fundației Friedrich Naumann pentru Libertate România.

”Am decis să reluăm un proiect lansat inițial în 2014 pentru că vedem interesul din ce în ce mai mare al cetățenilor pentru ceea ce se întâmplă pe scena politică și dorința de a își exprima părerile în legătură cu acest lucru, dar și pentru că dorim să încurajăm cât mai mulți cetățeni să urmărească modul în care se iau decizii care îi afectează direct. Site-ul oferă variante de pariuri grupate pe categorii, ca de exemplu, Pariuri naționale, centrale sau locale și Pariuri internaționale, la nivel european sau mondial, dar și resurse de informare pentru cei care pariază. Jucătorii vor paria cu puncte, nu cu bani”, a declarat Ana-Maria Stancu, președintele Asociației E-Civis.

Jucătorul cu cele mai multe puncte la finalul fiecărei sesiuni parlamentare din România va beneficia de o întâlnire cu un politician din România pe care îl alege.

Pariuripolitice.com - cum funcționează

Site-ul funcționează pe principiul oricărui alt site de pariuri, evenimentele prezentate având o cotă, însă pariurile se fac pe puncte, nu pe bani. De altfel, folosirea acestui site este gratuită.

Pentru a putea paria, utilizatorii trebuie să se înregistreze pe site cu adresa de e-mail sau cu contul de Facebook. La prima logare vor primi automat puncte cu care vor putea paria.

”Poți să pariezi în baza punctelor disponibile. Suma minimă care poate fi pariată pentru un singur pariu este de 5 puncte, iar suma maximă 40 de puncte”, explică inițiatorii site-ului de pariuri politice.

Pe site se precizează faptul că utilizatorii câștigă puncte dacă varianta pe care au pariat este câștigătoare, dar pot câștiga și puncte suplimentare dacă intră pe site în trei zile consecutive.

De exemplu, în acest moment, unul dintre pariuri are ca subiect posibilitatea ca Rusia să invadeze teritoriul Ucrainei. Pentru răspunsul ”da”, cota este de 1,5, pentru răspunsul ”nu”, cota este de 0,6.

Întâlnește-te cu un politician

Pariurile prezente în acest moment pe site-ul pariuripolitice.com fac referire la evenimente de actualitate, precum posibilitatea ca Nicolae Ciucă să-și dea demisia din funcția de prim-ministru în urma acuzațiilor de plagiat, cine ar putea fi următorul ministru al Cercetării și Dezvoltării, sau ce partid ar putea câștiga alegerile din 2024.

Site-ul are, totodată, și o componentă de știri politice.

În ceea ce privește modalitatea de utilizare a site-ului de pariuri politice și premiul, inițiatorii acestui proiect spun că numărul jucătorilor nu este limitat, însă un participant își poate face un singur cont de jucător.

Câștigătorii vor fi aleși prin totalizarea punctelor acumulate de fiecare participat, iar participantul cu cele mai multe puncte la finalul sesiunii parlamentare va fi declarat câștigătorul etapei respective.

A doua zi după încheierea concursului, câștigătorul va fi contactat de reprezentanții Asociației E-Civis pentru a stabili 3 politicieni cu care ar dori să se întâlnească.