Wordle a fost creat în octombrie 2021 de programatorul Josh Wardle. E un joc simplu la bază, bazat pe posibilitatea de a ghici un puzzle din cuvinte în fiecare zi. Jocul a devenit viral foarte rapid pe internet, a fost copiat de multe aplicații și avem și o variantă chiar în română.

Conform BBC, Wardle a declarat că succesul jocului a fost surprinzător și e foarte mulțumit să anunțe vânzarea către New York Times. Jocul va rămâne în continuare gratuit pentru a putea fi jucat, dar New York Times își va întări astfel poziția în zona jocurilor de cuvinte, având o secțiune de puzzle-uri și rebusuri foarte populară.

Wordle publica un puzzle în fiecare zi. Utilizatorii postau în social media cât de rapid rezolvau dilema pe social media, iar jocul a căpătat astfel viralitate. Practic, utilizatorii trebuiau să găsească un cuvânt din cinci litere în șase încercări, ghicind câte o literă. Pe 2 ianuarie 2022 jocul avea 300.000 de utilizatori activi, iar cifra a crescut.

Conform creatorului său, Wordle a fost creat prima oară în 2013, dar nu a fost foarte popular, iar prietenii lui Josh Wardle nu au fost foarte încântați. Înainte de lansarea din octombrie 2021, Wardle a testat jocul cu familia sa pe WhatsApp.

Când a fost întrebat dacă voia să facă bani din Worlde, Josh a spus că „Nu înțeleg de ce un lucru nu poate fi pur și simplu distractiv. Nu vreau ca oamenii să plătească și, în mod ideal, aș vrea ca lucrul acesta să rămână neschimbat”.