Veracomp, în calitate de distribuitor unic Red Hat (distribuitorul de soluții de software a fost achiziționat în 2018 de IBM) în România, a încheiat recent un acord de colaborare cu Microsoft Romania. Acordul de colaborare are scopul de a facilita accesul partenerilor Microsoft și Red Hat (cele două companii, alături de Google Cloud și Amazon Web Services au lansat la începutul acestui an un parteneriat) la proiecte educaționale comune și de a înlesni astfel aderența la cele mai noi tehnologii.

Veracomp este din 2017 distribuitorul oficial al soluțiilor Red Hat în România, în acest timp organizând peste 20 de seminare și implementând soluțiile open source în companii și organizații de importanță critică.

"Forța soluțiilor Red Hat a fost demonstrată în repetate rânduri, platformele sale open source dovedindu-și stabilitatea și fiabilitatea de fiecare dată. Colaborarea cu cei mai importanți producători mondiali de soluții IT vine ca o completare firească la filosofia de dezvoltare a Red Hat. În 2017 am avut proiecte comune cu SAP România. Suntem convinși că o alianță cu Microsoft va aduce beneficii substanțiale partenerilor, în ideea de a facilita accesul la informație, formare profesională și, implicit, un nivel superior de colaborare între soluțiile celor doi producători”, declară Alina Ovedenie, Red Hat Business Development Manager, Veracomp.

O primă concretizare a acestei alianțe educaționale va consta în organizarea unui laborator Red Hat în cadrul evenimentului Microsoft Azure, Developer Camp Romania, organizat de Microsoft pe 18 aprilie 2019.

În cadrul laboratorului, David Becvarik, Solution Architect Red Hat, va prezenta Platforma de Containere Red Hat OpenShift cu ajutorul căreia companiile pot dezvolta, implementa și administra aplicațiile bazate pe containere fără probleme în toate tipurile de infrastructuri cloud – fizice, virtuale și publice bazat pe standardele din industrie, Docker și Kubernetes.

”Partneriatul dintre Red Hat și Microsoft a început încă din noiembrie 2015, moment în care RedHat Enterprise Linux a devenit disponibil pe platforma Microsoft Azure. Lucrăm continuu împreuna cu RedHat pentru a face disponibile în Azure cele mai noi tehnologii și servicii pentru dezvoltatorii de software, cum ar fi RedHat OpenShift. Construim pe acest partneriat pentru a aduce clienților din România cele mai noi tehnologii pe cea mai puternică platformă Cloud pentru mediile lor de producție, dezvoltare și testare. Cei care ne-au urmărit evoluția știu de angajamentul pe care Microsoft îl are pentru Linux și alte programe open source, iar parteneriatul cu Veracomp este următorul pas prin care aducem soluțiile Red Had mai aproape de dezvoltatorii din România”, declară Lucian Ungureanu, Cloud Business Group Lead, Microsoft România.

Cu Red Hat OpenShift, dezvoltatorii pot implementa cu ușurință aplicații utilizând o bibliotecă de tehnologii, care le permite acestora să-și aleagă limbile și bazele de date pe care le utilizează pentru a-și construi și implementa serviciile. Caracteristica proprietară RedHat sursă-imagine (S21) construiește automat noi imagini ale containerelor, făcând mai ușoară și mai rapidă expedierea codului.

Veracomp Europe este prezentă pe piața românească de IT din anul 2007, ca o companie cu capital mixt, româno-polonez.