Prin intermediul acestui parteneriat tehnologic global, Modex Blockchain Database (BCDB) a fost integrat cu UiPath Orchestrator folosind o serie de conectori, pentru a spori trasabilitatea și a sprijini procesele de auditare a datelor manipulate de roboții software.

Modex BCDB îmbunătățește securitatea datelor colectate și manipulate. Odată ce datele trec prin soluția Modex BCDB, beneficiarii UiPath Orchetrator obțin garanția că informațiile lor nu vor fi niciodată modificate ilicit.

Pe lângă imutabilitate, integrarea Modex BCDB cu UiPath Orchestrator va eficientiza securitatea canalului de acces la log-uri prin introducerea unor politici bazate pe permisiuni, precum și prin metode de criptare avansată.

Folosind tehnologia blockchain, Modex Blockchain Database oferă alternativă potrivită pentru garantarea securității și protecției datelor împotriva efectelor de tip ransomware. Integritatea și trasabilitatea datelor sunt două beneficii majore generate de soluția Modex BCDB care pot duce la soluționarea eficientă în cazul unor eventuale litigii.

Gândit că un modul plug and play pentru log-urile din UiPath Orchestrator, Modex BCDB este o alternativă eficientă și ușor de adoptat pentru asigurarea imutabilității și urmărirea activităților sistemelor RPA, aliniindu-se perfect cu nevoile companiilor care implementează UiPath Orchestrator.

UiPath este un lider al conceptului “automation first” - promovarea conceptului de un robot la fiecare persoană precum și facilitarea roboților să învețe noi abilități prin intermediul inteligenței artificiale (AI) și machine learning-ului (ML).

Prin cursuri gratuite, UiPath aduce abilitățile specifice erei digitale la milioane de oameni din întreagă lume, îmbunătățind astfel productivitatea și eficiența în mediul afacerilor, implicarea angajaților și experiența clienților. Platforma de hiperautomatizare a companiei combină soluția numărul unu de Robotic Process Automation (RPA) cu o suită completă de funcționalități incluzând procesul de minare și datele analitice.

“Ne așteptăm ca de această integrare să beneficieze clienții noștri comuni din mai multe sectoare cum ar fi cel bancar, domeniul medical, lanțul de furnizori și nu numai. Datorită acestei integrări inovatoare, clienții noștri pot beneficia de avantajele generate de asigurarea imutabilității log-urilor de activitate a roboților software”, a declarat Bogdan Nedelcov, Head of Product Alliances.

Cum funcționează Modex BCDB

Conceput ca un software care se poate integra cu orice motor de baze de date și cu orice tip de blockchain, Modex BCDB se poziționează deasupra bazei de date în care companiile stochează informațiile.

Astfel, clienții care implementează UiPath Orchestrator pot configura rapid soluția Modex BCDB pentru a beneficia de imutabilitatea oferită de tehnologie, punând astfel bazele unui ecosistem rezistent la modificări ilicite, care oferă criptare de date, stocare permanentă pe blockchain pentru datele sensibile precum și o funcție de reconstrucție a datelor.

Într-un context RPA, imutabilitatea log-urilor reduce semnificativ costurile și eficientizează operațiunile de procesare a datelor prin prisma faptului că integritatea informației existente este garantată de sistem, trăsătură ce facilitează un proces de audit eficient. Astfel, companiile au acces la un istoric complet al log-urilor introduse în sistem, ceea ce conferă trasabilitatea datelor, iar mecanismele de criptare din Modex BCDB sporesc securitatea informațiilor cu caracter senzitiv.

Modex este o companie specializată în blockchain. Cu ajutorul soluției hibride Blockchain Database (BCDB), Modex simplifică radical adopția blockchain-ului atât pentru persoanele fizice, cât și pentru mediul de afaceri sau instituții.

Soluţia dezvoltată de programatorii români de la Modex – Blockchain Database (BCDB) – propune o nouă perspectivă tehnologică asupra modului în care companiile îşi gestionează propriile baze de date.

Modex BCDB este o soluţie software care utilizează tehnologia revoluţionară blockchain și se implementează printr-o simplă conectare la baza de date tradițională, fară să aducă modificări acesteia. Astfel, Modex BCDB vine cu o serie de beneficii noi pentru protecția datelor: descentralizare, transparenţă, securitate ridicată, imutabilitate şi integritate.