Românii au început să meargă în vacanțe internaționale în număr din ce în ce mai mare. Având în vedere că în ultimul an s-au orientat mai mult către turismul local, acum preferă și destinații din afara țării.

Conform unui studiu desfășurat de Comisia Europeană a turismului, 72% dintre europeni intenționează să facă măcar o călătorie până la finalul lunii septembrie, iar aproape jumătate dintre participanții la studiu au spus că preferă o călătorie cu avionul.

Tocmai de aceea, călătorii s-au orientat atât de repede către oportunități de a petrece vacanțe convenabile, cu bilete accesibile.

Kiwi.com a înregistrat 49 de milioane de căutări pentru călătorii români începând cu data de 1 mai, iar în topurile căutărilor pentru perioada verii au fost destinații precum: Londra, Milano, Roma, Bruxelles și Paris.

Uber & Kiwi, călătorii complete

Pentru rezervările pe Kiwi.com în luna august, utilizatorii noi ai Uber vor primi o reducere de 50% pentru cursele pe aplicația Uber (valoarea maximă a reducerii este de 7 lei). Aceștia vor primi codul unic de reducere odată cu biletul de îmbarcare, cu până la 6 ore înainte de zbor. Cu acest cod, utilizatorii vor avea siguranța că ajung la aeroport la timp.

”Fiecare dintre noi a așteptat redeschiderea granițelor după perioada de restricții din timpul pandemiei, care a făcut ca felul în care călătorim să se schimbe. Avem nevoie atât de călătorii personalizate, cât și de soluții sigure. Sperăm ca prin această nouă colaborare miile de pasageri să ajungă la aeroport sau la hotel în siguranță și la timp” - a spus Ana-Maria Borlovan, Country Operations Manager Uber România.

Ce este Kiwi.com?

Conceptul Kiwi.com este similar cu misiunea Uber - de a eficientiza călătoriile. Algoritmul companiei de tehnologie de călătorii găsește opțiuni de zbor care nu sunt disponibile pe alte platforme, căutând cele mai bune și accesibile rute și prețuri pentru clienți. De acum înainte, la fiecare rezervare cu Kiwi.com, utilizatorii noi ai aplicației Uber vor primi un cod unic pentru o cursă, care poate fi utilizat în orașele în care aceasta este prezentă.

Kiwi.com este o companie fondată în 2012. Propriul său algoritm - Virtual Interlining - permite utilizatorilor să creeze itinerarii unice și să combine zborurile cu transportul terestru de la mai mult de 800 de furnizori. Kiwi.com înregistrează mai mult de 100 de milioane de căutări pe zi și are peste 1000 de angajați la nivel global.