Așadar, iată o nouă listă de startup-uri românești care au atras atenția investitorilor și care au reușit să strângă suficient de mulți bani pentru a trece la următoarea etapă de dezvoltare.

Plant an App

Plant an App este o platformă de dezvoltare low-code care ajută companii din întreaga lume să construiască software de business mai rapid și să își accelereze transformarea digitală.

Chiar la mijlocul lunii ianuarie 2021, echipa Plant an App au reușit performanța de a primi chiar în prima zi de listare pe SeedBlink suma de 600.000 de euro.

În total, la mijlocul lunii ianuarie, românii au ajuns la o finanțare de 720.000 de euro de la 73 de investitori confirmați și 13 investitori în stadiul de aprobare.

O sumă de 120.000 euro este de pe Republic.co (platforma de equity crowdfunding din Statele Unite ale Americii unde Plant an App desfășoară o campanie în prezent), 250.000 euro investiție strânsă în Pre-campania Seedblink, unde au investit membrii Elite și Clasic ai rețelei, iar 350.000 de euro au fost strânși în primele două ore de la deschiderea campaniei pe SeedBlink. Inițial, fondatorii preconizaseră strângerea sumei de 250.000, dar campania s-a suplimentat cu 100.000 de euro. În total, din SeedBlink s-au strâns peste 600.000 de euro.

Plant an App activează în domeniul low-code, un sector tehnologic proaspăt, aflat în plină dezvoltare. Conform Gartner 2019 MQ for Enterprise Low Code Application Platforms, până în 2024, 65% din activitatea de dezvoltare software la nivel mondial va fi realizată cu tehnologie low-code.

Plant an App este o companie software românească care a dezvoltat o suită complexă de aplicații Low-Code Development, ce oferă echipelor de IT capabilitatea de a-și accelera viteza de dezvoltare a aplicațiilor software, dar păstrează flexibilitate maximă, lucru apreciat în special de către programatori, care țin mult la a avea posibilitatea de a scrie propriul cod pentru nevoi complexe.

Mai multe detalii despre Plant an App puteți afla dintr-un material pe larg realizat chiar în Silicon Valley în februarie 2020.

Milluu

După un an în care a ajuns de la 0 la un portofoliu de apartamente în valoare de 18 milioane de euro, în 2021, echipa Milluu a vizat consolidarea poziției pe piața din România și expansiunea internațională.

Așa că, la mijlocul lunii februarie, Milluu anunța deschidrea unei noi runde de finanțare având ca obiectiv obținerea a 785.000 de euro.

La rundă își anunțaseră participarea investitorii deja existenți - fondurile de venture capital Early Game Ventures și RocaX, precum și alte fonduri de investiții precum Simple Capital, Netopia Investments, Growceanu și alți angel investors. Aceștia urmau să asigure un total de 403.000 de euro. Fondatorii vor împrumuta și ei compania cu 150.000 de euro prin convertible loans, din obiectivul de 785.000 de euro al rundei.

Milluu a reușit să strângă 884.000 de euro pe Seedblink în aproximativ 3 ore de la lansarea campaniei de crowdfunding. Pe lângă investitorii deja anunțați au participat 80 de alți investitori pe Seedblink.

La sfârșitul anului 2019, Milluu a primit o investiție de 200.000 de euro de la fondurile de investiții Early Game Ventures (EGV) și RocaX.

Milluu a dezvoltat o platformă online prin care digitalizează întregul proces de închiriere a activelor imobiliare rezidențiale. La începutul acestui an, compania a lansat divizia de property management, Milluu Select oferind proprietarilor și o soluție completă pentru managementul și riscul proprietăților.

Startup-ul proptech a introdus concepte noi, precum verificarea chiriașilor și a proprietăților, un motor inteligent de profilare și recomandare a proprietăților eligibile, asigurarea plății chiriei la timp, înrolarea cardului de plată sau managementul rapid și eficient al relației proprietar-chiriaș încă de la semnarea digitală a contractului.

Detalii despre Milluu puteți afla aici.

Hyperhuman

Tot în primele zile ale lunii ianuarie, startup-ul românesc Hyperhuman, care realizează o platformă de antrenamente fitness personalizate, anunța faptul că a primit 500.000 de euro investiție.

Runda de investiții a fost condusă Early Game Ventures, împreună cu Sparking Capital și Simple Capital.

Hyperhuman permite antrenorilor de fitness că creeze exerciții și antrenamente video în câteva minute și apoi să le monetizeze, fără să facă producție video și editare. Antrenorii filmează video-uri scurte cu mișcările principale, iar o inteligență artificială generează un antrenament video complet și teasere pentru social media. Astfel, antrenorii pot să-și monetizeze mai ușor antrenamentele și online.

Startup-ul a fost fondat de foști angajați la Vector Watch sau Fitbit, care au avut anterior și implicare în startup-ul getFitter.

Mai multe informații despre Hyperhuman puteți afla aici.

Finqware

Spre finalul lui ianuarie 2021, și echipa Finqware, o platformă de open banking care digitalizează procesele băncilor din toată lumea, anunța că a primit o finanțare de tip seed în valoare de 500.000 de euro într-o rundă condusă de fondul de investiții Elevator Ventures.

Alături de fondul specializat în zona de fintech, care este brațul de investiții corporate al Raiffeisen Bank International, se află și fondul românesc de venture capital GapMinder și un grup de angel investors, toți susținători anteriori ai Finqware.

Despre Finqware puteți citi pe larg în acest articol.

Totodată, despre experiența lor în cadrul programului InnovX-BCR, în care au fost incluși în 2020 puteți afla aici.

Metabeta

Recent, startup-ul Metabeta, care funcționează ca un marketplace pentru investitori, a primit o investiție în valoare de 500.000 de euro de la Neogen Capital și un grup de 15 angel investors.

Fondată de Marius Ursache și Vlad Bodi în 2019, Metabeta schimbă paradigma în care startup-urile și investitorii colaborează.

Spre deosebire de soluțiile tradiționale pe care fondurile de investiție la folosesc în mod obișnuit (CRM, Excel-uri), Metabeta procesează și oferă în timp real date complexe de performanță ale startup-urilor din platformă, astfel încât fondatorii își eficientizează efortul și procesul de strângere de capital, iar investitorii reduc timpul de analiză și riscurile investiției.

Metabeta folosește un sistem hibrid de inteligență, prin integrarea de date complexe, dar și prin analiza realizată de către o echipă de specialiști, pentru a evalua și selecta cât mai bine startup-urile aflate într-o etapă incipientă de dezvoltare ce ajung parte să fie parte din platformă.

Mai multe detalii despre Metabeta puteți afla aici.

Procesio

Procesio, platformă ce are la bază tehnologia No-Code, dezvoltată de compania Ringhel, a început pe 15 aprilie listarea publică pe SeedBlink, obiectivul rundei publice fiind de a obține din partea investitorilor 500.000 de euro care să ajute Procesio să accelereze creșterea globală.

În total, la finalul campaniei, Procesio a reușit să strângă 610.000 euro.

Procesio, produs al Ringhel, este o platformă (PaaS) care are la bază tehnologia No-Code, ce permite companiilor orchestrarea și automatizarea proceselor de business.

Procesio permite integrări ample, cu funcții care oferă mai multă flexibilitate pentru automatizarea proceselor de business și accelerarea transformării digitale.

În 2020, compania a derulat prin SeedBlink o primă rundă de finanțare de tip seed, suprasubscrisă, cu o valoare totală de 556.000 de euro, pentru dezvoltarea platformei Procesio. Recent, compania a lansat versiunea privată a platformei Procesio, la nivel internațional, conform obiectivelor stabilite la precedenta rundă de finanțare, urmând ca lansarea publică să aibă loc în luna august a acestui an.

Mai multe detalii despre Procesio și tehnologia no-code puteți afla din acest material pe larg realizat cu CEO-ul Procesio.

ThinkOut

La începutul lunii iunie, startup-ul ieșean ThinkOut, o platformă de analiză și planificare de cash flow care ajută antreprenorii să gestioneze și să monitorizeze mai ușor încasările și plățile, a primit finanțare de 250.000€ pentru dezvoltare și extindere pe piețele europene.

ThinkOut e un manager de cash flow, pentru managerii care vor să vadă cum vor fluctua veniturile în următoarea perioadă și ce investiții pot face. E o aplicație potrivită pentru cei care au business-uri mici, cu venituri fluctuante.

Platforma a fost gândită să automatizeze introducerea datelor pe care antreprenorii o fac de regulă manual, să ofere informații cât mai precise despre fluctuația veniturilor și cheltuielilor, respectiv despre activitatea comercială a firmei și să identifice rapid problemele de lichiditate dacă este cazul, scopul final fiind să ajute managerii de firme mici și mijlocii să ia decizii informate astfel încât să își crească afacerile cât mai sănătos.

Citește mai multe despre ThinkOut aici.

Brunch

Tot la începutul lunii iunie, startup-ul de feedback live Brunch, investiție de 250.000 EUR de la Mihai Ivașcu, fondatorul Modex și Ulpia Ventures.

Startup-ul tech Brunch își propune să ajute companiile să colaboreze mai bine prin aplicația sa de feedback pe site-uri live. Aplicația este un produs construit de Andrei Stoica, CEO și Răzvan Stătescu, CTO.

Brunch este construit din dorința de a îmbunătăți procesele de comunicare și colaborare dintre echipele care creează și îmbunătățesc website-uri și pagini de prezentare online.

De la creatori de conținut, la web designeri, oameni de marketing și web developers, această aplicație facilitează gestionarea feedback-ului și contribuie la o lansare mai rapidă, ceea se traduce în investiții de timp și financiare mai reduse.

Pe larg despre Brunch am povestit în acest material.

Meetgeek.ai

Pe 6 aprilie, fondul de investiții Early Game Ventures anunța finalizarea unei runde de investiții de 150.000 euro în Meetgeek.ai (meetgeek.ai), startup de tehnologie care construiește un asistent AI pentru convorbirile purtate pe Google Meet, Teams și Zoom.

Robotul Meetgeek este disponibil non-stop, participă la întâlniri și apoi le trimite celorlalți participanți transcriptul și minutele conversațiilor, evidențiind diferite elemente precum concluziile discuției, îngrijorările exprimate, sarcinile asumate și o mulțime de alte insight-uri.

Meetgeek.AI a fost unul dintre cei patru câștigători ai AdvancingAI, primul program de accelerare din România dedicat business-urilor de inteligență artificială, și unul dintre programele de accelerare care s-au finalizat în luna decembrie a anului trecut.

Startup-ul a primit 100.000 de euro din partea GapMinder VC. MeetGeek este un asistent virtual pentru întâlniri eficiente, care ia notițe, trimite agenda întâlnirii și se asigură că progresul acțiunilor rezultate în urma acesteia este urmărit într-un mod eficient.

Citește pe larg despre Meetgeek.AI aici.