Sunt, însă, câteva lucruri mai mult decât accesibile pe care ai putea să le faci pentru a câștiga respectul angajaților tăi și pentru a-i face să se simtă parte din business-ul tău. Cu un efort foarte mic vei reuși să ai o echipă motivată, care te va ajuta să dezvolți o afacere de succes. Am regăsit pe inc.com o listă care ne-a ajutat să identificăm care ar fi patru dintre lucrurile pe care și le dorește orice angajat de la persoana pentru care lucrează.

Indicații clare

Este o cerință esențială a unui lider bun. Echipa ta trebuie să primească indicații clare și să știe exact care sunt obiectivele pe care trebuie să le îndeplinească. Dacă nu ești explicit, mai mult ca sigur vor exista confuzii, task-uri neîndeplinite, iar toate acestea vor duce la frustrări și neînțelegeri.

Ajutor

Ca lider, unul dintre joburile tale este de a le oferi membrilor echipei cu tot ajutorul de care au nevoie pentru a-și duce la îndeplinire job-ul. Nu te gândi că trebuie să faci treaba în locul lor, însă trebuie să le oferi atât mediul potrivit, cât și uneltele de care au nevoie pentru a-și duce sarcinile la capăt.

Spațiu

Nu sta mereu cu ochii pe ei. După ce le-ai oferit ajutor e timpul să le lași suficient spațiu pentru a face jobul. Micro managementul este frustrant și le va da impresia că nu ai încredere în skill-urile lor și în posibilitatea de a duce la bun sfârșit un task. Oricum, ca antreprenor, vei avea multe alte lucruri pe cap. Ocupă-te de ele și lasă-ți echipa să lucreze în liniște.

Laude

Feedback-ul pe care îl oferi echipei nu ar trebuie să lipsească. Dacă este și pozitiv, cu atât mai bine. Recunoaște-le efortul și laudă-i chiar și atunci când încearcă (trebuie să ai în vedere faptul că succesul nu vine peste noapte). Îi vei motiva să încerce în continuare, iar rezultatul final va fi, cu siguranță pozitiv.