În cazul în care nu v-ați apucat să scrieți cod, dar gândul că v-ați putea asigura un venit mărișor și constant vă umple de bucurie (dacă sunteți și pasionați e un mare plus), ar fi cazul să puneți mâna și să învățați câteva limbaje de programare.

Deși într-o evoluție continuă, unele dintre ele vor rămâne mereu populare și vor fi sta la baza tehnologiilor viitorului. Am aflat care sunt șapte dintre limbajele de programare care îți vor asigura mereu un job în IT.

Java – inventat în 1991 ca și limbaj de programare și destinat televizoarelor smart (deși s-a dovedit în acel moment că este prea avansat pentru industria TV digitală), Java a fost lansat de către Oracle către programatorii din întreaga lume în 1995 și este, și acum, cel mai popular limbaj de programare din întreaga lume. Este elementul vital pentru dezvoltarea codului de Android și a software-ului de business.

C – este unul dintre cele mai vechi limbaje de programare, fiind creat prin anii ’70.

Python – este unul dintre cele mai iubite limbaje de programare și asta dintr-un motiv foarte simplu: codul este foarte ușor de scris și înțeles. De altfel, Python este recomandat ca primă opțiune pentru cei care vor să învețe programare.

PHP – este folosit îndeosebi pentru crearea paginilor web, fiind preferat de site-uri foarte mari precum Wordpress, Facebook sau Yahoo.

Javascript – este un alt limbaj de programare extrem de popular în rândul developerilor și este folosit mai ales pentru aplicații web.

Ruby – la fel ca și Python, programatorii sunt înnebuniți după acest limbaj de programare lansat acum 24 de ani pentru că este foarte ușor de învățat și utilizat.

Swift – nu, nu are nicio altă legătură cu Taylor Swift în afara numelui. Acesta este limbajul de programare folosit pentru dezvoltarea aplicațiilor pentru iPhone.