Ca să nu te ia prin surprindere momentul în care se vor ridica Terminatorii, sau roboții se vor pregăti să-ți fure locul de muncă, îți propunem câteva podcast-uri pe care le poți asculta oricând și de oriunde.

Concerning AI

Acest podcast vine cu o abordare puțin mai diferită: se dezbat amenințările și riscurile asupra societății care decurg din implementarea tot mai mare a tehnologiei AI (inteligență artificială), dar și ce pași ar trebui făcuți pentru a le contracara. Aveți de ales din 62 de episoade cu o durată între 20 și 40 de minute.

Learning Machines 101

Acest podcast își propune să explice concepte fundamentale din domeniul inteligenței artificiale. Cu toate că sunt anumite emisiuni care tind să fie puțin cam tehnice ca limbaj, podcast-urle (69 la număr) se adresează tuturor ascultătorilor pasionați de lumea tech.

Talking Machines

Dacă sunteți începători în zona tehnică, acest podcast este perfect. Fiecare dintre cele 29 de episoade de până acum se axează pe interviuri cu specialiști din zona de data science. Totodată, asculătorii pot suna pentru a pune diverse întrebări invitaților.

Freakonomics Radio

Acesta nu este un podcast axat doar pe zona de data science. Stephen J. Dubner, gazda Freakonomics Radio abordează diverse teme de actualitate și reușește să-i facă pe ascultători să înțeleagă modul în care pot fi integrate date istorice (care provin de obicei din interacțiunea cu utilizatorii unor aplicații software) cu economia sau cu alte probleme globale.