Typing DNA realizează un produs de analiză a tiparelor de tastare a utilizatorului prin care se pot înlocui parolele. Practic, vorbim de biometrie și de analiza modului de tastare. Techstars New York este cel mai de succes program al americanilor, care au cea mai mare rețea de acceleratoare din toată lumea.

Am vorbit cu fondatorul Typing DNA, Raul Popa, despre pasul pe care-l face startup-ul acum, odată cu Techstars New York.

Techstars New York 2018

1.500 de companii au aplicat la ediția de iarnă a acceleratorului Techstars din New York, iar de-a lungul timpului 1.200 de companii au trecut prin programele companiei.

La Techstars New York a mai trecut un startup care conținea români, Sailo, iar Planable din Republica Moldova a fost la Techstars Londra.

Conform datelor, Techstars New York este acceleratorul cu cele mai bune rezultate, pentru că evaluarea financiară a companiilor care ies din program e cea mai mare.

Typing DNA, primii clienți plătitori

Typing DNA are și primii clienți plătitori, un pas important pentru orice startup. “Domeniile principale pe care le țintim sunt online learning/online assesment și banking/fintech. Technic vorbind, poate fi vorba de orice companie care folosește autentificare în doi pași”, a declarat Raul Popa.

Compania fondată la Oradea are clienți plătitori din prima categorie, dar și programe pilot cu anumite bănci.

Față de momentul în care Typing DNA a ajuns în atenția publicului, după How to Web și după ce au primit investiție de la Gecad Ventures, fondul administrat de Radu Georgescu, compania a rafinat tehnologia și a încercat să ajungă cât mai rapid pe piață.

De asemenea, au adăugat un API pentru cei care scriu texte foarte scurte, precum email, parolă sau numărul de card. Practic, firma românească analizează modul în care tastezi și decide dacă ești chiar tu proprietarul acelui cont.

De ce Techstars New York?

Care e motivul pentru care TypingDNA s-a dus către Techstars New York? “Acum că avem tracțiune, am arătat că există cerere pentru ce construim. Următoarea etapă e să găsim cheia pentru o creștere rapidă și accesul la clienți americani e un punct important în plan”, a spus Raul Popa.

“Am ales Techstars NYC pentru faptul că e locul unde sunt cei mai valoroși potențiali clienți, pentru că Techstars are o rețea globală și filosofia că nu trebuie să fii în Silicon Valley ca să reușești și pentru că acceleratorul din New York e un program de top în cadrul Techstars, iar oamenii și mentorii sunt absolut incredibili”, a spus Raul Popa.

Typing DNA are 5 oameni full time, cofondatori fiind Raul Popa și Cristian Tamaș. Investitorii principali sunt Adrian Gheară și Radu Georgescu, prin Gecad Ventures, Dan Mihăescu, Alex Negrea și Lucian Todea. La nivel de advisors, Typing DNA se bazează pe Carmen Sebe și Andrei Avădanei. Pentru 2018, obiectivul lor este să ajungă numărul 1 în “typing biometrics” și să crească agresiv la nivel de echipă și clienți.