Proiectul Xmera a fost prezentat prima oară în cadrul târgului de tehnologie CES 2019. Andrei Botescu a declarat la momentul respectiv că proiectul e o combinație între Pegas și o echipă de inovație din România și Statele Unite, conform startupcafe.ro.

Ce face Xmera? E o bicicletă bionică, spun cei de la Pegas, care folosește senzori pentru a monitoriza pulsul și sănătatea generală. E o combinație de bicicletă, moped și dispozitiv de antrenament. Viteza maximă a Xmera este de 32 de kilometri pe oră, dar la 250W prinde 25 de kilometri pe oră. Autonomia e între 60 și 200 de kilometri, iar Xmera vine și cu o baterie de rezervă.

Campania de crowdfunding mai are 28 de zile până la finalizare și ținta era de 30.000 de dolari, în schimb românii au strâns deja 42.000 de dolari prin crowdfunding pe Indiegogo.

Xmera sosește în 5 variante

Xmera Bike poate fi condusă fără să ai carnet, ca un moped. Practic, mopedul monitorizează condiția noastră fizică și oboseala, pentru a adapta în timp real intervenția motoarelor electrice. Poți să setezi ca mopedul să meargă mai mult asistat de motorul electric sau să dai la pedale.

Xmera va sosi în 5 variante, cu baterii diferite, care vor influența autonomia și viteza la care poate circula. Mopedul va fi conectat și la o aplicație mobilă care-ți va spune mereu câți kilometri ai făcut, câte calorii ai consumat și poți schimba setările motorului.

Cât costă? Xmera 250 Plus, varianta entry, costă pe crowdfunding 1.000 de dolari, teoretic o reducere de 72% de la 3.700 de dolari. Xmera 750 Plus costă 1.100 de dolari, redus de la 3.900 de dolari. Mai sunt și variante de 1.100 de dolari sau 1.400 de dolari.

Potrivit creatorilor, livrările vor începe în ianuarie 2020. Poți susține proiectul băieților aici sau poți chiar să cumperi deja mopedul bionic Xmera.