Unul dintre ele este EQT Ventures, cu sediul în Stockholm, care dispune de 660 de milioane de euro pentru a crește startup-urile europene, dar și pentru a aduce fondatori din State în Europa, totul în încercarea de a limita diferențele dintre cele două ecosisteme antreprenoriale.

În același timp, Northzone, un al VC european, cunoscut în special pentru faptul că a fost unii dintre primii susținători ai Spotify, a lansat un nou fond ce dispune de 500 de milioane de dolari (circa 452 de milioane de euro). Northzone se va concentra, ca și până acum, pe investiții de tip Series A și B, dar nu va evita investițiile de tip seed în startup-uri cu potențial care îi atrag atenția. La fel ca și EQT Ventures, și Northzone se axează pe susținerea fondatorilor de startup-uri din Europa și Statele Unite.

Ultimul dintre cele trei fonduri care au anunțat zilele acestea că dispun de noi sume pentru finanțări este MMC Ventures, un VC din Londra. Acesta are 100 de milioane de lire sterline (aproximativ 117 milioane de euro) pe care dorește să-i ofere pentru scaleup-uri.