După București, Cluj Napoca, Timișoara, Iași, Brașov, Craiova, Constanța și Sibiu, Arad cel mai nou oraș din țară în care Glovo își extinde operațiunile după o analiză atentă a potențialului local și a cererilor venite din partea utilizatorilor. Până la finalul anului urmează să se lanseze în alte 3 noi orașe din România.

Glovo este un marketplace care permite utilizatorilor să comande, să trimită și să primească orice. În aplicație există categorii predefinite de unde utilizatorii pot alege în funcție de ce își doresc să comande - Mâncare, Magazine, Supermarket, Drogherie sau Băuturi. În plus, prin butonul "Orice", utilizatorii pot comanda orice doresc din orașul lor, precum obiecte decorative sau echipament sportiv de la magazinul preferat, cu condiția sa se încadreze în dimensiunile cutiei Glovo și să nu depășească 9 kg.

Categoria "Curier Rapid" este folosită pentru a trimite în mai puțin de o oră pachete sau plicuri în oraș, respectând dimensiunile menționate. Serviciul permite livrarea de documente sau recuperarea obiectelor uitate acasă, la birou sau la prieteni, precum ochelari, chei, genți pentru ora de sport etc.

Cum functionează aplicația Glovo?

  • Descarcă aplicația gratuită Glovo de pe Google Play sau App Store și creează un cont;
  • Aplicația se va deschide și va trebui să setezi locația actuală pentru a vedea ce este dispobil în zona în care te afli;
  • Alege o categorie din cele predefinite sau folosește butonul “Orice”;
  • Comandă orice dorești și urmărește curierul în timp real până ajunge la tine;
  • Vei primi un email cu informații despre comanda plasată;
  • Poți contacta curierul Glovo în timpul livrării pentru nelămuriri sau informații;
  • Plătește cu cardul introdus în contul tău direct din aplicație sau cash la livrare și semnează pentru confirmarea primirii comenzii atunci când ajunge la tine curierul;
  • Oferă un rating restaurantului/magazinului de la care ai comandat, precum și curieurlui care ți-a livrat comanda;
  • După finalizarea comenzii, găsești pe email confirmarea livrării și suma pe care ai autorizat-o pentru plată, cu toate detaliile despre costurile implicate.

Până în acest moment, în România, peste 5 milioane de produse au fost comandate prin intermediul aplicației, din toate cele 8 categorii. Restaurante, Supermarket și Curier Rapid din care s-au plasat cele mai multe comenzi.

Locuitorii din Arad vor avea acces la orice din orașul lor chiar de la ei de acasă, produsele fiind livrate rapid direct la ușă. Pentru a facilita această promisiune, Glovo a încheiat parteneriate cu restaurante locale și lanțuri naționale, magazine de cosmetice, florării și supermarketuri care sunt deja listate în aplicație sau care urmează să fie listate în următoarea perioadă.