Noua rundă de finanțare a venit din partea gigantului din sănătate Johnson & Johnson, precum și de la Bpifrance și câțiva dintre primii săi investitori. Aceasta îi aduce la o sumă totală de 53 de milioane de euro în finanțare până acum.

Dreem colaborează cu cercetători de somn, ingineri și alți experți care combină neuro-știința cu tehnologia avansată și își propun ca, în cele din urmă, să vă ajute să dormiți mai bine. Startup-ul vine cu o banderolă pentru cap și o aplicație care monitorizează activitatea creierului prin EEG, frecvența respiratorie și ritmul cardiac prin intermediul senzorilor inserați pe pe banderolă.

De asemenea, compania are un sunet de inducție osoasă, orchestrând fundalul sonor din corp pentru a vă ajuta să dormiți și să stați cât mai mult într-o stare de somn profundă și odihnitoare.

Avem și în România un startup care își propune să aducă pe piață o modalitate prin care ar putea stimula creierul pentru a spori calitatea somnului. Este vorba despre WakeZ, un startup lansat de câțiva studenți mediciniști din Cluj. Produsul lor constră într-o aplicație care, instalată pe un smartphone sau smartwatch, monitorizează pulsul și determină în ce etapă a somnului ești și îți poate manipula creierul pentru a induce o stare de somn profundă.

De altfel, WakeZ a câștigat premiul "Best Product" în cadrul competiției Innovation Labs 2018, iar apoi a câștigat și 200 Seconds of Fame, fiind desemnat cel mai bun startup de eHealth, în cadrul evenimentului ICEEfest