50 de startup-uri europene cu potențial vor participa anul acesta la How to Web Conference, cel mai important eveniment dedicat inovației în tehnologie și antreprenoriatului din Europa de Sud-Est. Ediția cu numărul 7 a conferinței va avea loc pe 1 & 2 noiembrie, la Teatrul Național din București, și va aduce în prim-plan startup-urile inovatoare din Europa care vor participa la programul Startup Spotlight. Acestea vor beneficia de mentorat, conexiuni relevante în industrie, expunere media și vor putea câștiga premii în bani oferite de IXIA.

facebook

Cea de-a șaptea ediție a conferinței se va desfășura pe 1 și 2 noiembrie 2016, la Teatrul Național din București. Cea mai consistentă parte a evenimentului de anul acesta va fi Startup Spotlight, programul adresat startup-urilor în tehnologie. Echipele selectate pentru a participa în program vor beneficia de mentorat, vor avea acces la o serie de activități dedicate care le vor ajuta să accelereze dezvoltarea afacerilor și a produselor la care lucrează și, nu în ultimul rând, își vor prezenta produsele pe scena principală a How to Web, în fața întregii audiențe a conferinței.

Programul Startup Spotlight va aduce anul acesta la București cele mai bune 50 de startup-uri din Europa, care vor avea posibilitatea de a intra în contact cu investitori, parteneri de distribuție și profesioniști cu experiență în unele dintre cele mai importante companii din domeniul tehnologiei.

”Pe lângă expunerea media și conexiunile în industrie, unul dintre obiectivele programului Startup Spotlight de anul acesta este să le oferim echipelor acces la resursele în care România excelează. Din această perspectivă, Bucureștiul este un oraș important în industria europeană și ne-am propus ca, alături de companiile care vor să susțină dezvoltarea regiunii, să valorificăm acest lucru pentru dezvoltarea startup-urilor care vor intra în program. Ca în fiecare an, vom premia cele mai bune startup-uri participante, care vor beneficia de premii în bani și alte resurse utile puse la dispoziție de partenerii programului de anul acesta.”, a declarat Daniel Dragomir, CEO How to Web.

Startup Spotlight crește exponențial anul acesta, de la 30 de startup-uri în 2015, la peste 50 în 2016, iar aplicațiile vor fi deschise pentru echipe din toată Europa. Programul se va concentra, în special, pe dezvoltarea afacerilor la nivel regional și global. Printre activitățile la care echipele vor lua parte se numără sesiuni de pregătire a pitch-ului, workshop-uri de business și distribuție, dar și întâlniri private cu factori de decizie din cele mai importante companii de tehnologie din regiune.

Peste 1000 de profesioniști sunt așteptați anul acesta la How to Web, o ediție dedicată startup-urilor în tehnologie. ”Am constatat că oamenii din comunitatea noastră au un interes deosebit față de startup-uri. Pe de o parte, avem companiile care vor să fie la curent cu modul în care inovează startup-urile și își doresc să colaboreze cu ele, atât la nivel de expertiză, cât și ca parteneriate de business. Pe de altă parte avem oameni de produs, marketeri și antreprenori pentru care este important să afle ultimele tendințe din domeniu și să facă networking cu profesioniști din aceeași industrie.”, a mai adăugat Daniel Dragomir.

De-a lungul celor 6 ediții organizate până în prezent, How to Web a adus împreună antreprenori – 30%, product manageri și programatori – 25%, manageri de top din industrie – 15%, investitori – 10% și entuziaști – 5%. Cei mai mulți dintre ei participă la eveniment în interes de business, pentru a încheia parteneriate sau pentru a consolida relația cu principalii jucători din regiune, în timp ce alții vor să afle care sunt ultimele tendințe în  domeniul tehnologiei și cum evoluează industria de la un an la altul.

Biletele la How to Web Conference 2016 vor fi puse în vânzare la mijlocul lunii august, iar participanții la edițiile anterioare ale conferinței vor beneficia de prețuri preferențiale. Tot atunci vor fi deschise și aplicațiile pentru programul Startup Spotlight. Detalii despre conferință și programul pentru startup-uri sunt disponibile online pe site-ul evenimentului, aici

În ultimii șapte ani, How to Web a organizat conferințe internaționale și programe pentru startup-uri, reușind astfel să creeze o comunitate activă a profesioniștilor în tehnologie din regiune. Edițiile de până acum ale conferinței au adus împreună peste 6000 de participanți, 120 de startup-uri cu potențial din regiune și peste 200 de invitați internaționali printre care: Mark Randall (VP Adobe Systems), Marvin Liao (Venture Partner 500 Startups), Thomas Hartwig (Co-founder & CTO King) sau Phil Libin (Founder & CEO Evernote).