Peste 80% din finanțările din Europa Centrală și de Est au fost atrase în ultimul an de startup-urile din Estonia și Lituania, iar circa 55% au fost orientate către sectorul de transport și mobilitate, deoarece vehiculele electrice, micro-mobilitatea și alte modele inovatoare de transport sunt în atenția investitorilor și consumatorilor.

În România, două startup-uri au atras investiții pentru tehnologii destinate reducerii emisiilor de carbon, ambele activând în domeniul materialelor de construcții: Rongo Design și Svelte. Puteți afla detalii despre acestea și despre toate cele 50 de startup-uri din raportul Net Zero Future 50 aici.

Europa Centrală și de Est contribuie cu aproximativ 3,73% din totalul emisiilor de gaze cu efect de seră la nivel global, însă atrage doar 0,79% din investițiile globale în tehnologiile climatice.

Potrivit raportului, România are una dintre cele mai mici rate de emisii de gaze cu efect de seră, respectiv 3% din totalul emisiilor la nivelul Europei Centrale și de Est.

Conform estimărilor, 1,75 miliarde de dolari s-au investit în tehnologiile climatice în ECE între 2013 și prima jumătate a anului 2021.

Citiți raportul complet și informațiile esențiale despre această piață în articolul din Green Start-Up.