Odată cu votul pro-Brexit din Marea Britanie, din ce în ce mai multe companii din Regatul Unit caută să-și mute sediile din insulă. Cele mai populare destinații sunt Irlanda, Germania sau Franța, însă organizația Transylvania Beyond le propune o alternativă interesantă.

poza3

Sub sloganul ”Move to Transylvania”, clujenii își propun să atragă cât mai multe companii în capitala Ardealului. Aceștia au deschis o pagină de internet inedită prin care prezintă britanicilor numeroasele avantaje de care pot beneficia în cazul unei eventuale mutări.

poza4

Brexit. You never thought this could actually happen but here we are. So here's the thing: if you don't fancy the idea of being stuck on an island with Boris & Nigel for the rest of your life, we might have a plan

Printre punctele forte prezentate de campanie, se numără și atașamentul Prințului Charles față de Ardeal, relieful spectaculos al zonei și viteza foarte bună a internetului.

poza1

De asemenea, Transylvania Beyond se folosește de multe alte atuuri ale Clujului precum numărul foarte mare de specialiști în IT, pretențiile salariale scăzute ale acestora în comparație cu cele din UK, dar și cu calitatea ridicată a vieții și a serviciilor medicale private.

poza2

De altfel, Clujul a beneficiat de câteva articole foarte laudative în presa internațională. În TechCrunch, orașul a fost numit Silicon Valley al Transilvaniei, un termen exagerat, dar care a fost inspirat de faptul că în zonă sunt mulți dezvoltatori, companii mari, iar startup-urile devin o alternativă pentru din ce în ce mai mulți tineri.