După ce au făcut furori de ambele părți ale Oceanului Antlantic, românii de la ARCA se prezină cu un nou proiect. ArcaMini este un fel de skateboard electric care poate funcționa și cu ajutorul unei telecomenzi.

După ce au fost mediatizați intens cu primul lor produs, ArcaBoard, aceștia au scos pe piață și un produs mai accesibil și mai puțin zburător. ArcaMini este un skateboard de dimensiuni reduse care cântărește zece kilograme. Acesta costă 695 de dolari. Semnificativ mai ieftin decât cei 14.900 dolari pe care trebuie să-i scoți din buzunar pentru varianta care decolează.

Echipa de la ARCA locuiește acum în Statele Unite, unde încearcă să dezvolte diferite proiecte comerciale folosindu-se de experiența de cercetare în domeniul aerospațial. Pe când erau în România, cei de la ARCA au vrut să trimită o rachetă în spațiu, au făcut numeroase teste, dar au fost departe de o reușită definitivă. Odată ajunși în Statele Unite, investesc energie în lansarea unor produse mai sexy pentru piață - un hoverboard care plutește și care a fost testat la Monaco inclusiv de Prințul Albert, iar acum acest skateboard electric pentru transport personal.

Capacitatea maximă este de 120 de kilograme, iar cu ajutorul telecomenzii o poți folosi și pentru transportul diferitelor obiecte, precum și ca suport pentru o cameră video de exemplu. Desigul ArcaMini face micuțul skateboard să semene cu un robot de explorare planetară.

Despre ArcaBoard am scris pe start-up.ro, aici și aici.