Techstars a anunțat noua cohortă de startup-uri acceptată în 2017, fiind al șaselea program de la Londra, potrivit lui Max Kelly, managing director la Techstars. 11 companii au fost primite, iar șapte sunt conduse de femei-CEO. Este și cazul Planable, care o are ca CEO pe Xenia Muntean.

Echipele participante vor intra într-un program intens de accelerare până pe 11 octombrie, atunci când va veni ziua Demo Day-ului.

Planable e un startup care a fost fondat la Spherik Accelerator de Vlad Caluș, Xenia Muntean și Nicu Gudumac (foto sus) și care a câștigat în 2016 competiția Startup Avalanche de la Techsylvania. Moldovenii realizează o unealtă prin care brandurile și managerii conturilor de social media pot să administreze mai bine postările și să colaboreze. Astfel, putem să comparăm Planable cu o unealtă de productivitate pentru negocierea postărilor din social media între administratori și brandurile ale căror pagini le păstoresc.

Odată cu acceptarea în acceleratorul Techstars, Planable a primit și o investiție de 20.000 de dolari pentru dezvoltarea proiectului și 100.000 de dolari într-un convertible note. Momentan, startup-ul a avut produsul în faza de testare beta, fiind folosit de mai multe branduri în mod gratuit. Pe viitor, planurile Planable sunt de a monetiza folosirea uneltei.

Mâine dimineață vom reveni cu un articol amplu, realizat în urma unei discuții între start-up.ro și cofondatorul și CEO-ul Planable, Xenia Muntean.

Lista completă a echipelor acceptate la Techstars Londra 2017

Coconut - Un startup fintech care e ca un cont bancar pentru freelanceri, care-ți spune cum să te optimizezi fiscal, cum să-ți administrezi cheltuielile și să le plătești la timp.

FindMeCure - O platforma care ajută oamenii bolnavi să găsească, să înțeleagă și să participe la tratamente experimentale, care nu sunt disponibile public.

Hurree - O unealtă pentru marketeri și developeri care doresc să își promoveze o aplicație și să o transforme într-un succes.

Lifebit - Se descrie ca un sistem de operare pentru analizarea datelor genetice, pentru a permite descoperiri științifice și pentru a ajuta cercetătorii să înțeleagă mai bine lucrurile.

Live2Leave - O aplicație de turism care îți înregistrează locurile favorite și primești recomandări de la oamenii pe care-i cunoști.

Nell - Shot-uri de vitamine destinate oamenilor foarte ocupați care au nevoie de un boost de energie în mijlocul zilei, fără să petreacă foarte mult timp mâncând.

ObjectBox - Este o bază de date de tip Mobile Object Database. Practic, oferă librării disponibile dezvoltatorilor de aplicații.

Planable - Startup-ul care ajută brandurile și echipele de marketing să lucreze împreună pentru a-și dezvolta cât mai rapid strategia de social media și pentru a lucra împreună.

Polydone - Project management agile și resurse de management pentru domeniul enterprise.

Stylindex - O bază de date vizuală destinată industriei de fashion.

Toneboard - Un startup care face analytics pentru voce, care ajută companiile să înțeleagă nevoile clienților și să prezică viitorul lor comportament.