„Sectorul parcărilor a avut de suferit în anul pandemic 2020, după cum era de așteptat, mai ales în perioada de izolare socială. Cifrele arată că anul acesta lucrurile încep să revină la normal, cel puțin în privința mobilității românilor”, a declarat Claudiu Suma, CEO TPARK.

TPARK, aplicație dezvoltată de specialiști români, a înregistrat și o creștere a numărului locurilor de parcare înrolate în aplicație cu 9.6%, o comparație între aprilie 2019 și aprilie 2021.

Datele TPARK mai arată și că valoarea medie a unei tranzacții de parcare a rămas relativ neschimbată în aprilie 2021, față de aceeași lună a anului 2019, circa 0.8 euro.

De asemenea, numărul tranzacțiilor achitate prin card bancar a înregistrat o creștere mai mare de 1000% în aprilie 2021, față de aceeași perioadă din 2019, ceea ce arată un apetit mai crescut al românilor pentru plățile digitale.

Prin intermediul aplicației TPARK, utilizatorii pot efectua plata parcării, a vignetelor pentru România, Ungaria și, în curând Bulgaria, pot achita amenzile de parcare și taxa de pod de la Fetești.

Aplicația este prezentă în 50 orașe din România și poate fi descărcată gratuit din Google Play, App Store, cât și Huawei App Gallery. De altfel, în cadrul Google Play, aplicație se regăsește în topul recomandărilor din categoria „Automobile și Vehicule” pe România, ocupând frecvent primul loc.

TPARK este lider de piață în soluția de gestionare a parcării, oferind o soluție completă de parcare. Sistemul este implementat în 50 de orașe din România și peste 60 de orașe din Ungaria.