Foaiedepontaj.ro a fost lansată la sfârșitul lunii noiembrie 2018. Am vorbit cu Alexandru Brezeanu, Marketing Manager la RoyalSoft și unul dintre membrii echipei care a lucrat la platforma foaiedepontaj.ro.
De la el am aflat mai multe informații despre această soluție pentru companii, precum și despre nevoile din piață legate de evidența programului de lucru al angajaților și soluțiile pe care le aduce.
Alexandru spune că ideea a pornit în momentul când a descoperit schimbările din Codul Muncii, iar produsul a fost gata în aproximativ 2 luni. Aplicația a fost dezvoltată de către echipa Royalsoft.
Povestea companiei începe acum 4 ani, atunci când Gabriel Teodorescu și Ionuț Ciobanu au decis să își asume un risc și să transforme pasiunea lor pentru tehnologie și design într-un business stabil, care să ofere servicii digitale de calitate.
Răspunsul antreprenorilor la schimbările de legislație
Ca orice alt proiect, ideea dezvoltării unui soft online de pontaj a apărut ca urmare a încercării de a satisface o nevoie a pieței. „Când ne-a venit ideea, nu exista o aplicație gratuită pentru evidența angajaților care să fie și ușor de folosit și să eficientizeze cu adevărat procesul de pontaj”, își amintește Alexandru.
Nevoia unei aplicații de acest tip a fost identificată chiar în interiorul companiei lor, odată cu modificările Codului Muncii prin articolul 119, care menționa obligativitatea păstrării unei evidențe zilnice a programului de lucru pentru angajați. Atunci au dezvoltat foaiedepontaj.ro. „Am dorit să facem cunoscută aplicația pentru a veni în ajutorul antreprenorilor la început de drum prin această soluție eficient”, afirmă el.
„Orice antreprenor știe că managementul eficient al resurselor pe care le are la dispoziție este foarte important”, spune Alexandru. În ceea ce privește problemele pe care le întâmpină antreprenorii legată de pontaj, Alexandru spune că nu există pe piață o aplicație care să îi ajute să țină o evidență corectă a programului de lucru pentru angajați, care să includă și ore suplimentare sau evenimente speciale (concedii medicale, concedii de odihnă, învoiri, etc.).
„Metoda clasică de pontaj nu este eficientă din punct de vedere al costurilor - trebuia ca o persoană din cadrul firmei să piardă mult timp cu acest proces - iar în zilele noastre orice timp pierdut înseamnă automat și bani pierduți”, declară el.
Principalele avantaje ale aplicației
Platforma Foaie de Pontaj eficientizează timpul de introducere a datelor, poți genera rapoarte cu un singur click, pontajul se poate introduce atât manual, cât și automat și include toate tipurile de program de muncă.
Alte avantaje ar fi că reduce costurile operaționale, este gratuită și calculează precis diferite programe de lucru, ținând evidența orelor suplimentare și a evenimentelor speciale (concedii odihnă, concedii medicale, învoiri).
Alexandru spune că există pe piață o singură soluție gratuită care se apropie de funcționalitățile aplicației lor, dar, în opinia lui, „dezavantajul acesteia este reprezentat de faptul că nu este atât de ușor de folosit”.
Dezvoltatorii aplicației vor ca platforma să rămână gratuită în continuare. „Având în vedere că până acum ne-am axat mai mult pe piețele externe, platforma vine ca o carte de vizită în relația cu posibilii parteneri de pe piața locală. Scopul acestei aplicații este de a crește brand awarenessul companiei”, spune el și adaugă că „Foaie de Pontaj a fost gândită de la bun început ca un tool gratuit pentru toți participanții la activitatea antreprenorială din România, fie că este vorba despre mici antreprenori sau despre experți din domenii precum Contabilitate și Resurse Umane”. Așadar, platforma rămâne gratuită, indiferent de numărul de utilizatori.
Aproape 500 de utilizatori înregistrați
În ceea ce privește numărul utilizatorilor care au apelat la soluția lor de pontaj, Alexandru se arată încântat că proiectul lor a fost bine primit de public.
„Chiar dacă singurele canale de promovare pe care le-am folosit până acum au fost cele organice, rezultatele nu au întârziat să apară și am primit un feedback bun din partea utilizatorilor. Numărul persoanelor care au înregistrat un cont pe platforma va trece în curând de 500”.