Datorită acestui parteneriat, clienții globali ai VTEX pot procesa plăți online cu Stripe direct printr-un plug-in al platformei VTEX Commerce. Integrarea funcționează în toate țările în care operează ambele companii, inclusiv în România, dar și în Bulgaria, Regatul Unit, Italia, Franța, Portugalia, Spania, Brazilia, Mexic, SUA și Singapore, oferind opțiunea de plată în 135 de monede diferite.

Ca urmare a acestui parteneriat, comercianții VTEX pot accepta acum și Google Pay, alături de alte portofele digitale precum Apple Pay, dar și alte opțiuni tradiționale, cum sunt cardurile de credit și debit. De asemenea, clienții VTEX vor putea accesa produsele Stripe, inclusiv instrumentul antifraudă Stripe Radar, care ajută la detectarea și blocarea fraudei pentru orice tip de business, folosind machine learning.

Întrucât magazinele online își extind constant metodele de plată, colaborarea dintre VTEX și Stripe le permite atât afacerilor locale, cât și celor globale, să țină pasul cu tendințele pieței și să crească ratele de conversie printr-o gamă diversă de opțiuni de plată, potrivite pentru preferințele oricărei persoane.

„Consumatorii vor din ce în ce mai mult confort, așa că noi ne menținem angajamentul de a oferi platforma de comerț digital care ajută retailerii să fie relevanți în piață. Acest parteneriat global ne permite să îmbunătățim ecosistemul plăților, oferind brandurilor și retailerilor un upgrade al strategiilor lor de plată și a experiențelor de checkout, elemente cheie pentru o operațiune de comerț”, spune Cristi Movilă, Eastern Europe General Manager & EMEA SVP în cadrul VTEX.

„Suntem entuziasmați să încheiem un parteneriat cu VTEX, o companie SaaS globală remarcabilă și promițătoare. Suntem nerăbdători să îi ajutăm pe utilizatorii platformei să își accelereze extinderea la nivel global și să își sporească veniturile. Acesta este doar începutul unui parteneriat pe termen lung, care sperăm că va ajuta compania VTEX să cuprindă un număr tot mai mare de servicii financiare bazate pe tehnologia Stripe”, adaugă Mariate Arnal, Directorul Stripe în America Latină.