KropApp este o platformă online dedicată agriculturii din România a fost foarte bine primită de piață și, în doar o lună de la lansare a fost foarte bine primit de piață și, în doar o lună de la lansare, înregistrează deja peste 200 descărcări, cu aproximativ 130 de conturi active, dintre care 47 sunt fermieri și peste 80 transportatori. Mai mult, au fost deja efectuate cu succes primele tranzacții prin intermediul platformei KropApp.

KropApp website

Bogdan Popescu, cofondator KropApp, a vorbit despre proiect la forumul „Digital Romania Industry 4.0“ organizat de Guvernul României pe 3 noiembrie. Acesta a prezentat soluția de digitalizare pentru agricultură, concepută împreună cu Alin Stanciu, în cadrul subiectul general „Agri-tech“. Prin KropApp, fondatorii acesteia aduc un plus de transparență în piață, acces la informație, mediu standardizat de comunicare, dar și punerea în contact a celor mai importanți jucători din domeniul agriculturii pentru a colabora mai eficient. Aceasta a fost accesată atât prin site, cât și prin aplicația mobilă - disponibilă pe Android și iOS.

Despre KropApp am scris pe larg în acest articol.

„Este o schimbare radicală în gestionarea logistică în agricultură. Atât fermierii, cât și transportatorii descoperă acest lucru în fiecare zi. Ne bucurăm că din ce în ce mai mulți fermieri încearcă aplicația și, mai ales, că cei care o folosesc au aprecieri pozitive despre experiența avută. Acest lucru ne demonstrează că am luat decizii bune de design și funcționalități. În perioada următoare, ne vom concentra eforturile pentru migrarea cât mai multor cereri de transport în mediul virtual și pentru creșterea transparenței comerciale pe piața transporturilor auto. Suntem conștienți de perioada de tranziție prin care clienții noștri trebuie să treacă, între aranjamentele și practicile curente, și noile oportunități pe care platforma le oferă“, a explicat Bogdan Popescu.

Cum funcționează licitațiile pe platforma KropApp

Conform statisticilor înregistrate de platforma KropApp până acum, firmele transportatoare acoperă majoritatea județelor din țară: Alba, Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, București, Buzău, Călărași, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Giurgiu,Ialomița, Iași, Ilfov, Mureș, Neamț, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Timiș, Tulcea, Vâlcea, Vrancea. Acestea sunt zonele pentru care transportatorii sunt interesați să preia cereri de transport și să liciteze pentru oferte fermierilor și traderilor. În ceea ce îi privește pe fermieri, principalele județe din care fac parte sunt: Arad, Botoșani, București, Buzău, Constanța Iași, Olt, Oradea, Prahova, Tulcea, Satu Mare, Sălaj, Suceava și Vaslui.

Consider însă că mai există această teamă a transportatorilor de a plasa licitații. Probabil că există încă reticența față de transparența licitațiilor, însă sunt șanse mari de creștere atât pentru fermieri și trader

„Platforma a fost concepută bine și are mari șanse de dezvoltare. Sunt foarte mulțumit de utilizarea KropApp și de ușurința plasării comenzilor de transport. Consider însă că mai există această teamă a transportatorilor de a plasa licitații. Probabil că există încă reticența față de transparența licitațiilor, însă sunt șanse mari de creștere atât pentru fermieri și traderi, cât și pentru transportatori“, a declarat Cristian Ioniță, manager logistică al companiei Mândra S.A., și trader înscris în platforma KropApp.