Rōnin, platforma de investiții care sprijină antreprenorii din diverse domenii să își finanțeze ideile de afaceri, anunță că AutoVantage se va lista pe weronin.com, investitorii interesați având opțiunea de a se înregistra pentru a obține acces prioritar exclusiv timp de 48 de ore pentru a investi în companie.

„Suntem foarte încântați că ne vom lista pe platforma de finanțare Rōnin, deoarece avem nevoie de această investiție pentru dezvoltarea companiei. Misiunea noastră este să facem mai simplu și mai transparent procesul de achiziție a unei mașini, ajutând clienții să găsească cea mai bună ofertă. Astfel, noi negociem pentru ei cu dealerii din toată țara, în același timp ajutându-i pe aceștia să economisească 90% din timpul și energia pe care le investesc în realizarea unei vânzări,” a spus Pincu Ionescu, CEO în cadrul AutoVantage.

„Ne bucurăm că AutoVantage este următoarea campanie listată pe platforma Rōnin. Credem că produsul lor are un mare potențial pentru piața românească, europeană și chiar mondială. Oricine dorește să facă parte din succesul lor se poate alătura acum pentru a sprijini echipa AutoVantage în accelerarea planurilor de dezvoltare,” a declarat Bogdan Almași, CEO-ul Rōnin.

Astfel, Rōnin își propune să faciliteze legătura între antreprenori și investitorii de retail și să permită oricui să devină investitor în AutoVantage sau în orice alt proiect listat pe platforma de finanțare, cu o contribuție minimă de 100 EUR.

StockBinder, startup-ul listat în prezent pe Rōnin, a atins deja ținta minimă de investiție de 300.000 euro, campania fiind deschisă pentru încă 6 zile pentru oricine este interesat să investească în proiect până la targetul maxim de 500.000 euro. Compania facilitează integrarea rapidă între magazinele online, furnizori şi producători și țintește această nouă finanţare pentru automatizarea completa a procesului și pentru a iniția extinderea internațională a companiei.

Softlead, prima companie listată pe Rōnin, care a dezvoltat un marketplace care ajută companiile să aleagă soluția software potrivită pe baza ADN-ului digital, și-a încheiat recent campania de crowdfunding pe Rōnin la peste 200.000 de euro.

Echipa Rōnin selectează companii care au potențial, conform unei grile independente de evaluare, le sprijină în construirea campaniilor de finanțare și le aduce în fața investitorilor de retail, care până acum nu aveau acces la proiectele rezervate în mod tradițional fondurilor de investiții. Cu ajutorul lui Rōnin, toată lumea are acum oportunitatea de a investi în startup-uri și companii consacrate, oferind antreprenorilor acces la resursele de care au nevoie pentru a-și lansa și a-și dezvolta afacerea.

Trei antreprenori români - Bogdan Almași, Ovidiu Ghiman și Felix Crișan, cu experiențe complementare în business, și-au unit forțele pentru a lansa Rōnin, platforma de investitii creată pentru a susține și finanța companii și idei de business inovatoare, locale și europene.

Echipa Ronin facilitează accesul afacerilor la finanțare și vine cu o nouă abordare prin implementarea pragului minim de investiție de 100 euro, oferind posibilitatea oricărui român sau cetățean european de a deveni investitor și de a susține companiile cu idei inovatoare.

Ideea proiectului Ronin a luat naștere în anul 2020, fiind lansat oficial în data de 1 Decembrie 2021.