Noul sistem PlayStation VR - sistemul de realitatea virtuală distinat consolei PS4 – este disponibil oficial în magazinele din România în data de 24 ianuarie 2017. Prețul recomandat de vânzare al acestui device este de 400 de euro.

playstation 4 vr consola gaming lansare joc

Însă, pasionații de gaming vor putea testa sistemul VR pe 21 și 22 ianuarie la un eveniment ce va vea loc la Impact Hub București. Fanii vor avea la dispoziție peste 10 titluri cu jocuri ce îi vor introduce în lumea Playstation VR.

Accesul la eveniment este gratuit, la etajul al doilea al centrului Impact Hub, din Strada Halelor, nr. 5, lângă Piața Unirii din București, în intervalul orar 10:00-19:00.

PlayStation VR dispune de un ecran OLED de 5,7 inci, un sistem audio 3D care le permite utilizatorilor să perceapă cu precizie distanța la care se aud sunetele și direcția din care acestea vin, o cameră cu lentile duble și senzori 3D de adâncime.

Sistemul PlayStation VR dispune și de un mod Cinema, care le permite utilizatorilor să acceseze conținut pe un ecran virtual imens, în timp ce vor purta casca de VR. Conținutul pentru modul Cinema va include jocuri și diverse video-uri, dar va avea și caracteristici ale consolei PS4 cum ar fi Share Play și Live de pe PlayStation. Utilizatorii vor putea, de asemenea, să vadă poze și videoclipuri la 360 de grade, poze realizate cu camerele foto omnidirecționale pentru PS VR prin intermediul PS4 Media Player.

În momentul de față, peste 230 de dezvoltatori de jocuri lucrează pentru crearea unor titluri pentru PS VR (2kGames, Electronic Arts sau Ubisoft). Momentan, 160 de jocuri sunt disponibile pe consolă, ca de exemplu Eagle Flight (Ubisoft), EVE: Valkyrie (CCP Games), Headmaster (Frame Interactive), Rez Infinite (Enhance Games), Wayward Sky (Uber Entertainment), RIGS: Mechanized Combat League, Tumble VR, Until Dawn: Rush of Blood and PlayStation VR WORLDS (SCE WWS). Peste 50 dintre acestea vor fi lansate până la sfârșitul acestui an.

În plus, DICE și Lucasfilm lucrează la un nou Star Wars Battlefront (care va fi produs de Electronic Arts), acesta urmând să fie disponibil doar pe PlayStation VR.