Datorită interesului deosebit pentru competiție, organizatorul, EIT InnoEnergy, a majorat premiul principal de la 20.000 de euro la 30.000 de euro.

Startup-urile românești care dezvoltă soluții din sectorul energetic și pentru protecția mediului, dar și din domenii precum mobilitatea, securitatea informatică, smart city și tehnologii care limitează emisia de particule în atmosferă sunt invitate în continuare să se înscrie în competiție. Până la acest moment, au aplicat peste 20 de startup-uri din România prezente pe acest segment.

În plus față de premiul principal de 30.000 de euro, există și premii pentru locul al doilea - 10.000 de euro, respectiv al treilea - 5.000 de euro. Autorii celor mai interesante proiecte vor fi invitați în cadrul EIT InnoEnergy Highway accelerator, care oferă finanțare de până la 150.000 de euro.

”Suntem diferiți de alte companii care investesc în startup-uri. Noi nu doar finanțăm, ci și susținem proiectele până când intră efectiv pe piață. Oferim servicii precum, de exemplu, cele de consolidare a echipei, training, coaching, mentoring. În plus, facilităm accesul la instituțiile de finanțare externe, facilităm cooperarea cu rețelele de capital de risc, dezvoltăm și produsul în sine - colaborăm cu institute de cercetare și universități, prin urmare suntem capabili să invităm ingineri și experți din diverse domenii să coopereze”, afirmă Jakub Miler, CEO al EIT InnoEnergy Central Europe.

Câștigătorii edițiilor anterioare ale concursului dezvoltă și comercializează cu succes soluțiile lor. De exemplu, Bin-e dezvoltat de echipa poloneză - un coș de gunoi inteligent care recunoaște și sortează deșeurile municipale. Până în prezent, start-up-ul a vândut peste 100 de dispozitive și a primit recent o subvenție de aproape 500.000 de euro.

În luna mai, participanții la PowerUp! vor participa la sesiuni de tip bootcamp și la finala pentru fiecare dintre țări. Câștigătorii vor fi invitați la Praga pentru o sesiune finală de tip bootcamp cu mentori europeni și la marea finală, care va avea loc pe 19 iunie.

Pentru a participa la competiție, start-up-urile trebuie să aibă un prototip, o echipă și să completeze formularul disponibil la adresa www.powerup.innoenergy.com.