Potrivit unui sondaj intern Uber România, făcut cu șoferii-parteneri, peste 80% din aceștia au răspuns că ar dori să obțină certificatul profesional pentru transport persoane. Acest lucru va putea duce la eliminarea riscului de amendă pentru transport ilegal de persoane, lucru ce s-a întâmplat de multe ori de când este Uber în România.

Toți șoferii parteneri din București care vor obține certificarea până la data de 16 iunie vor fi eligibili pentru un bonus de 415 Lei, pentru acoperirea costurilor. De asemenea, partenerii care au obținut deja certificarea, iar aceasta este datată după 1 Martie 2018 vor primi bonusul de 415 Lei în maximum două săptămâni după adăugarea și aprobarea documentului pe platforma Uber.

Pentru acest lucru, Uber a încheiat parteneriate cu un centru medical pentru obținerea avizului, dar și cu o școală profesională pentru eliberarea certificatelor profesionale, adică Școala FATTI. Cursurile vor fi subvenționate pentru șoferii-parteneri și nu vor trebui să le plătească, fiind acoperit de bonusul oferit de Uber.